![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktos jest w stanie podac przykladowy skrypt bezpiecznego logowania uzywajacego protokolu SSL :?:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
SSL to protokol wiec php nijak sie do niego ma.. wystarczy w polu formularza <form method=post action=http://adres.com/skrypt.php> adres skryptu zmienic na https://...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie przypuszczalem ze to taki banal
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat SSL to protokol wiec php nijak sie do niego ma.. wystarczy w polu formularza <form method=post action=http://adres.com/skrypt.php> adres skryptu zmienic na https://...
Ale serwer musi obsługiwać SSL. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Apache obsługuje SSL tylko musi mieć wyznaczony do bezpiecznego połączenia katalog
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: miejscowosc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Apache obsługuje SSL tylko musi mieć wyznaczony do bezpiecznego połączenia katalog Wiem, ale rzseattle nie powiedział na jakim serwerze pracuje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: starachowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba nie jest maso i nie katuje się na SSI? wiesz jak to ustawić pod windą?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat chyba nie jest maso i nie katuje się na SSI? wiesz jak to ustawić pod windą? Pewnie nie, ale pewności nie ma ![]() ![]() Może pracować w pracy gdzie mają IIS ![]() PS SSI?, a nie IIS? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat wiesz jak to ustawić pod windą? Chodzi ci o uruchomienie IIS pod windą?
|
|
|
![]()
|
|
he he drobna palcówka IIS, ale chodzi mi o SSL+Apache+Winada. zassałem coś ze stronki apache_ssl ale chyba to arsenał linuxa jeszcze się nie przyjżałem 8)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat he he drobna palcówka IIS, ale chodzi mi o SSL+Apache+Winada. zassałem coś ze stronki apache_ssl ale chyba to arsenał linuxa jeszcze się nie przyjżałem 8) Jakbyś czegoś się dowiedział jak uruchomić SSL to powiedz ![]() |
|
|
![]()
|
|
ok, dam Ci Zn, nie wiesz jak sprawdzić działanie obsługi poczty na lcalhost-ie, wydaje mi się ż epotrzebny jest jakiś mailserwer
|
|
|
![]()
|
|
Cytat ok, dam Ci Zn, nie wiesz jak sprawdzić działanie obsługi poczty na lcalhost-ie, wydaje mi się ż epotrzebny jest jakiś mailserwer No niestety potrzebny jest mailserwer ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat he he drobna palcówka IIS, ale chodzi mi o SSL+Apache+Winada. zassałem coś ze stronki apache_ssl ale chyba to arsenał linuxa jeszcze się nie przyjżałem 8) Też znalazłem, ale też tylko dla linuxa. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat ok, dam Ci Zn, nie wiesz jak sprawdzić działanie obsługi poczty na lcalhost-ie, wydaje mi się ż epotrzebny jest jakiś mailserwer No niestety potrzebny jest mailserwer ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat he he drobna palcówka IIS, ale chodzi mi o SSL+Apache+Winada. zassałem coś ze stronki apache_ssl ale chyba to arsenał linuxa jeszcze się nie przyjżałem 8) Też znalazłem, ale też tylko dla linuxa. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat Cytat ok, dam Ci Zn, nie wiesz jak sprawdzić działanie obsługi poczty na lcalhost-ie, wydaje mi się ż epotrzebny jest jakiś mailserwer
No niestety potrzebny jest mailserwer :cry: możesz jakis polecić :?: Zależy od tego do czego jest ci potrzebny ten mailserwer (będziesz testował sobie ten serwer :?: czy może będziesz miał na nim konto jako admin :?: albo będziesz udostępniał konta innym :?: ) ![]() |
|
|
![]()
|
|
tylko do testów, chcę porównać co wyjdzie a co przjdzie :wink:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat potrzebny jest jakiś mailserwer
IIS obsługuje HTTP, FTP oraz to, na czym Ci zależy, czyli SMTP :!: -------------------- Pozdrawiam,
Mistycus |
|
|
![]()
|
|
wiem że obsługuje ale wiesza mi system i kilku restartach szlag mnie trafia. Jak coś znjdziecie wrzućcie link
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 05:58 |