![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chce osiagnac cos takiego: Mam w bazie 8 osob. Kazda z tych osob musi wylosowac jedna osobe (pomijajac siebie), ale warunkiem jest to, iz jezeli osoba nr_1 wylosowala nr_5 bedzie on (nr_5) juz nie dostepny dla innych. Opis: Zblizaja sie swieta wiec... Jest nas osiem osob i chcemy zrobic losowanie kto komu kupi prezent. Jedna osoba kupi cos tylko dla jednej osoby. Problem w tym, ze musimy zrobic losowanie, a jestesmy w tej chwili daleko od siebie. W ramach nauki php wymyslilem sobie, ze stworze stronke na ktorej to skrypt wylosuje za nas ta osobe. Prosze o pomysly jak to moge rozwiazac. Moje rozwiazanie: - tworze baze z tabelami losujacy i wylosowany - kazdy z nas loguje sie i skrypt pobiera wszystkich z bazy (poza zalogowana osoba), a nastepnie losowo wybiera jedna osobe. Problem w tym, ze nie wiem jak zrobic cos takiego, aby po wylosowaniu jednej osoby nie byla ona juz dostepna dla innych. Zapraszam do pomocy:) Zaznaczam, ze chcial bym tego dokonac "sam" - nie chce gotowych skryptow ... chyba ze sie poddam. Pozdrawiam! Ten post edytował saren_as 3.11.2008, 15:25:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 03:44 |