![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Poszukując na początek darmowego serwera SVN trafiłem na assembla.com, niestety w wersji free dostęp do plików projektu jest publiczny. Dalsze poszukiwania nie przyniosły dobrych rezultatów, jeśli coś dobrego to na projekty Open Source. Jednak przed chwilą znalazłem: http://xp-dev.com Cytat * 5 free subversion repositories (modules) to each user * * Unlimited number of repository users * Each subversion repository has a soft limit of 300MB ** * Nightly offsite backup * No restriction to the type of content that is hosted (open source, proprietary, etc are all allowed) * All repositories are private to you and your team members * Control access permissions (read/write) for each user to each repository * Post commit emails to keep track of checkins Miał ktoś z tym styczność? Po wyglądzie strony serwer nie wzbudza we mnie zaufania. Na głównej stronie nie ma planów płatnych, stąd moje podejrzenia... -------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
słabo szukałeś na assembla mozna wybierac rodzaj widocznosci plikow
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że można ale niestety ta opcja jest niedostępna na free account.
Cytat You can't set the Non-member access to None because your space is not Commercial.
If you want to have a private space you will need to upgrade (http://www.assembla.com/spaces/xxxxxxxxx/admin/upgrade) -------------------- Warsztat: Ubuntu 12.10, PHPStorm
http://vertoo.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Unfuddle.com - http://unfuddle.com
Od jakiegoś czasu używam do swojego projektu, który i tak jest w fazie hold, ale leży na Unfuddle. |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
o widze zmienili.. a ja jeszcze swoje projekty mam jako prywatne heh to czas szukac czegos innego
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja zostaje. jest tanio a usługa jest na najwyższym poziomie.
takie serwisy muszą zarabiać więc miotanie się ciągle z darmowego na kolejny i kolejny nie ma dla mnie sensu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 149 Pomógł: 12 Dołączył: 3.03.2008 Skąd: łódzkie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam szukam hostingu SVN. Poszperałem trochę na temat tego xp-dev i znalazłem blog gościa, który to założył.
Jest to programista z Londynu, tutaj wpis na jego blogu odnośnie startu tego serwisu: http://roopindersingh.com/blogs/5/ @normanos, @kwiateusz, jest notka w dziale news założyciela xp-dev.com z dnia 18 października na temat zmiany zasad na Assembla.com odnośnie kont free. Z tego wszystkiego wychodzi, że ten xp-dev.com jest całkiem wiarygodny i myślę, że z czasem w duchu Open Source ludzie zaczną robić dotacje dla xp-dev.com (kto wie czy sam założyciel na to nie liczy ![]() Oczywiście firmy pewnie wolą taką usługę mieć świadczoną komercyjnie, być powiązanym umowami, copyrights, itd. Ten post edytował jarek_bolo 29.10.2008, 12:31:08 -------------------- "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." - David Icke
| PAMIĘTAJ, JESTEŚ POLAKIEM !!! | Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@normanos, @kwiateusz, jest notka w dziale news założyciela xp-dev.com z dnia 18 października na temat zmiany zasad na Assembla.com odnośnie kont free. no tak, znam sprawę bo korzystam z assembli od dłuższego czasu. Jeden jakiś tam programista nie jest dla mnie wiarygodny ![]() ![]() Sam SVN to mogę sobie postawić na swoich serwerach, dla mnie istotne są też usługo dodane typu wiki, narzędzia wspomagania scrum, trac, raporty itp. Jedyne co mnie drażni to stosunkowo wolne działanie serwisu www assembli. Ten post edytował normanos 30.10.2008, 12:32:43 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hosting dreamhost.com daje SVN'a
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja natomiast odradzam dreamhost. Oferują dużo po stos. małej cenie, jednak same problemy z tym hostingiem swojego czasu miałem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 5.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o darmowy hosting SVN zamkniętych aplikacji cięzko, ale za małe pieniądze jak 5zł miesięcznie można mieć pełnosprawny hosting SVN, Trac, Bugzilla, Mantis np. na http://vipserv.org/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dorzucę się do argumentu Strzałka, Dreamhost całkiem nieźle mnie wyrolował parę razy. Jak już iść w tą stronę to polecam Slicehost - jeśli ma się dostateczną ilość linux-fu
![]() -------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 562 Pomógł: 15 Dołączył: 8.08.2003 Skąd: Denmark/Odense Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tjah, fakt, źle się sformuowałem. Trochę to OT w stosunku do tematu, ale w sumie już i tak jedzie. No więc byłem na Dreamhoście przez dwa lata, przez pierwszy rok wszystko szło gładko i byłem bardzo zadowolony. Jednak mniej-więcej od połowy zeszłego roku mój serwer wielokrotnie padał. I nie były to jakieś drobne usterki, bo strona leżała czasem przez cały dzień. Kontakt z supportem nic mi nie dawał. Zdaję sobie sprawę że mógł to być jakiś specyficzny odpał mojego serwera, zwłaszcza że inni, tak jak ty mike, wciąż polecają Dreamhost. Jednak odkąd przesiadłem się na Slicehost, i przeżyłem pełną kontrolę i swojego własnego root'a, już raczej nie spoglądam wstecz. Co prawda jest to trochę droższe rozwiązanie, jednak możliwości które daje są nieocenione - zwłaszcza jeśli używa się hostingu w celach testowo-developerskich. To jest oczywiście tylko IMHO.
-------------------- Prank - for the fun. Mac - for the simplicity. Deviantart - for the kick.
Life is ours, We live it our way -- Metallica |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
<related>
Te hostingi a'la DreamHost, Site5, to powoli zaczynają się sypać; overselling zza Oceanu przestaje się sprawdzać... </related> -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No znalazłem ten temat.
![]() Trochę wody w Wiśle już upłynęło coś się zmieniło na rynku hostingu SVN, bo bym potrzebował konta. Może być płatne byleby w rozsądnej cenie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
U mojego ISP-a dają SVN do hostingu przy dopłacie 50zł/rok. Dwa piwa na miesiąc.
![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eee tylko ~erix używa SVN'a dalej? Co to jakichś chory archaizm się zrobił z tego.
![]() Co ty za sikacze za 2 złote pijasz? ![]() ISP pewnie jakichś osiedlowy albo uniwersytecki co? ;( |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Inni pewnie również wykorzystują svn, wykorzystują także google. Możesz tam znaleźć wiele propozycji, my nie znamy Twoich oczekiwań. Być może codebasehq wystarczy i cena jest też odpowiednia, może vipserv będzie dla Ciebie lepszy? Może warto zainwestować w jakiś tani vps.
Ten post edytował destroyerr 10.03.2010, 22:05:40 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
http://www.nq.pl/svn - sponsor naszego php'owego VPS'a - może warto czasami popatrzeć na własne podwórko?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 16:16 |