![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć!
Będę zabierał się do przepisywania mojej strony www.monstrum.com.pl na nowe jądro (aktualnie jeszcze w trakcie prac). Przy okazji chciałbym zmienić design (aktualny nie wszystkim przypada do gustu, a szczególnie ten róż). Chciałem pójść w raczej bardziej zbliżone barwy do gier mmorpg. Oto link do designu: klik. Proszę o ocenę. edit: Nowa wersja: link. edit: Nowsza wersja: link. Ten post edytował Kildyt 22.11.2008, 11:07:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
serduszko przy ulubione pasuje jak pięść do oka.
zielone menu zupełnie nie zgrywa się z resztą strony...jak byś je z innej strony dolepił . |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Top mi się podoba, wyróżnij tylko "ostatnie na forum" i logowanie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 850 Pomógł: 120 Dołączył: 15.02.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nawet nawet tylko trochę to logowanie i co tam na forum jakoś mało widoczne
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdecydowanie fajniejszy top. Szare boksy wyglądają fajnie, ale te zielone już nie
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc się trochę rozpiszę...
Logo: Ok Ostatni temat na forum: Wytłuścił bym tytuł. Logowanie: Pogrubienie napisów: Logowanie, Login, pass, zaloguj(+wyraźna ramka przycisku zaloguj). A "Po co się rejestrowa" zmienił na mniej rzucający się kolor bo niebieski nie pasuje. Menu: Katalog gracz na biało. Jesteś tutaj: Obrazka nie pasuje do reszty a dodatkowo mniejsza czcionka. Stopka: Ok Reszta: Najpierw brąz przez szarość do zieleni - dziwnie wygląda. Ikonki nie pasują do reszty strony. Forum/komentarze - nie wiadomo o co chodzi. Belka "oceń" powinna być tej samej szerokości co formularz i powinna przylegać do niego. W jednym miejscu rogi kwadratowe w innym zaokrąglone - niezdecydowany?? ![]() Poza tym nie podoba mi się bardzo, że tytuły są pisane z małych liter. Chyba tyle poza tym od razu piszę - Jest o wyłącznie moja opinia... ![]() -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 2 Dołączył: 9.07.2008 Skąd: Zduńska Wola/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mi się bardzo podoba Twoja praca. Jedyna uwaga - ikony nie pasujące do stylu strony.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przespałem się trochę z problemem i skombinowałem dzisiaj coś takiego: klik.
Osobiście ten mi się bardziej podoba od poprzednika. Jest on również lepiej dostosowany do wejścia małymi krokami w portal społecznościowy. Co o nim sądzicie? Proszę o oceny. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
postacie graczy grających w ta grę <- 'postacie graczy' nie wystarczy ?
wcześniejszy baner był ładniejszy ![]() a serduszko nadal pasuje jak pięść do oka , tylko teraz jest w innym miejscu... po za tym, wszystko ok:) Ten post edytował Spawnm 29.10.2008, 16:36:33 |
|
|
![]()
|
|
Po kilku małych poprawkach: link.
Jak myślicie, co poprawić, a może zaczynać od nowa? Brać się do cięcia, czy nie? Co o nim sądzicie? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eeee.... do bani IMO. Wcześniejszy projekt był lepszy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 1 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Zgadzam sie z poprzednikiem, tamten byl lepszy, poza kilkoma detalami.
Pozdro. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 19 Dołączył: 30.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam największego krytyka na forum php.pl
![]() A więc do rzeczy: - gradienty mi się nie podobają... - textfield do logowania tak samo, wygląda to słabo... - tabele ulubione gry: większy odstęp między serduszkiem a górą i dołem - padding ![]() - co ma oznaczać ten liść w topie? fakt nie jest może obeznany jeśli chodzi o gry mmorpg ale ten liść mi w niczym nie pomoże, co ma jedno do drugiego? + tabela z oceną gry + napis monstrum Ogólnie tak sobie, mało mmorpg w mmorpg ![]() Ciekaw jestem kodowania ![]() 4/10 Edit: ehh... oczywiście 4/10 za projekt #1 Co do #2: Drugi jest straszny ![]() PS: Polecam: http://www.boogiesbc.ro/blog/inspiration/w...al-websites-14/ <- tą serie tego bloga, może znajdziesz natchnienie. Nie tyle co tylko 14 wydanie ale każdy weekandowy pokaz. Ten post edytował webber 30.10.2008, 12:31:07 -------------------- "CSS is like a girlfriend. No matter how hard you try, she will always interpret it a different way."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wcześniejszy top o niebo lepszy. Tutaj menu ładne, ale mógłbyś je jakoś zgrać ze starą koncepcją.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Interfejs strony www to nie obrazek, a X/HTML, CSS, JavaScript. Zabieranie się odwzorowywanie tego w Photoshopie itp. zarezerwowane jest raczej tylko dla doświadczonych grafików i projektantów. Ty po prostu rysujesz i wychodzi rysunek a nie projekt strony.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Witam największego krytyka na forum php.pl smile.gif kogo?Cytat Drugi jest straszny tongue.gif To jest dziwne, bo właśnie ten najbardziej mi się podoba heh ![]() Cytat Tutaj menu ładne, ale mógłbyś je jakoś zgrać ze starą koncepcją. Chciałbym odejść od obecnego układu strony (chociaż częściowo). Chciałbym aby strona zrobiła mały kroczek w stronę portalu społecznościowego i właśnie stąd te szerokie prawe menu (przeznaczone właśnie na takie cele).Cytat Interfejs strony www to nie obrazek, a X/HTML, CSS, JavaScript. Zabieranie się odwzorowywanie tego w Photoshopie itp. zarezerwowane jest raczej tylko dla doświadczonych grafików i projektantów. Ty po prostu rysujesz i wychodzi rysunek a nie projekt strony. Tworząc design wiem jak będę go pisał w edytorze, a robienie tego od razu jest moim zdaniem bez sensu. Po co mam tracić czas na cięcie, gdy wygląd nie jest dobry?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
To jest dziwne, bo właśnie ten najbardziej mi się podoba heh Pewnie dlatego, że jest nowy. Ze mną jest tak zawsze - każdy nowy layout jest dla mnie ładniejszy od poprzedniego, a wszystkim się nie podoba ![]() Prosiłeś mnie, żebym opisał dlaczego mi się nie podoba - "bo tak" ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze bede "inny"
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tworząc design wiem jak będę go pisał w edytorze, a robienie tego od razu jest moim zdaniem bez sensu. Po co mam tracić czas na cięcie, gdy wygląd nie jest dobry? Zazwyczaj ma się pomysł układu strony - kodujesz go z prostą treścią i można stylować obserwując jak to się zmienia. W tych projektach powyżej jedyny element, który jest bardziej graficzny niż CSS czy "CSS z pliczkiem" to sam top-logo, więc spokojnie można projektować wygląd od strony żywego kodu HTML. Ja grafikiem nie jestem i tak właśnie robię ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.07.2025 - 23:58 |