![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam mam taki kod (napisałem go sam więc napewno są błędy i dlatego nie działa)
Kod $plik = "index.php"; if(file_exists($plik)) { if($nick = " "){ echo "tu coś się dzieje gdy zmienna nick nic nie ma"; } else { $otworz=fopen($plik, "w+"); $nick = stripslashes($nick); fputs ($otworz, "$nick"); fclose($otworz); echo "Zmieniono"; } } I nie ma żadnego errora ani warninga tylko cały czas pisze "tu coś się dzieje gdy zmienna nick...." czyli teraz wytłumacze co chciałem zrobić otóż chodzilo o to że gdy zmienna $nick nic nie ma czyli ktoś nic nie wpisał np. w pole formularza to coś się dzieje czyli np. wyswietla ten tekst "tu coś sie dzieje gdy zmienna.." ale zmienna nie jst pusta bo np. ktoś coś wpisał w pole formularza więc wywala cały czas ten tekst nawet gdy zmienna nie jest pusta więc co źle zrobiłem ? -------------------- Firefox - The Best,
Internet Exokier - shit |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dopisz, żeby było == chyba Ci o to chodzi -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
teraz cały czas spełnia else , nawet gdy zmienna $nick jest pustaa powinno pisać jak zmienna nick jest pusta "tu coś się dzieje gdy zmienna nick jest pusta.."
-------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
" " == spacja
"" == pusta wartosc zmien na te drugą ![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
heh te forum jest po prostu zaje****e
![]() ![]() pyro juz drugi raz mi dzisiaj pomagasz dzięki -------------------- Firefox - The Best,
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
heh te forum jest po prostu zaje****e ![]() ![]() [niewinny żart] nie tam, to tylko ja ![]() [/niewinny żart] -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:18 |