![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie czy jest możliwe zrobienia takiego czegoś jak dodawanie znajomych:p na stronce
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Tak, jest to możliwe.
2. Przenoszę z PHP na Przedszkole (i tego działu się trzymaj). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 32 Dołączył: 5.08.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hehe
![]() tak jest możliwe, powtórze po przedmówcy, ale może na początek: 1. Co już zrobiłeś (jaka to strona) 2. Gdzie mają być Ci znajomi dodawani (do bazy ? do plików ?) 3. Co konkretnie ma być dodawane przez tych znajomych (przecież chyba nie bedzie to na zasadzie "jestem znajomy 1 a ja znajomy 2") Zagadnienia do poczytania : Html: Formularze, walidacja Php+SQL: Połączenie z bazą mysql, podstawowe zapytania sql, prezentowanie danych pobieranych z bazy Pozdrawiam -------------------- ---------------------------
"Jeżeli trzeci dzień z rzędu nie chce Ci się pracować tzn że dziś jest ŚRODA ! Algorytmy , Programowanie , Tworzenie WWW - SPRAWDŹ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi mi o takie coś że bedzie portal rejestrujesz sie tam i dodajesz znajomych np 1 doda sobie jakiś znajomych , kliknie na plusiki koło tego profilu co che go dodac a tamten dostanie wiadomosc Akceptuje / Odrzucam i jak kliknie Akceotuje to on pojawi sie w znajomych 1 a 1 w znajomych zapraszanego , a jesli odrzucam to odrzuca i koniec.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cieszę się. Urzekła mnie Twoja historia. Wiemy już o co Ci chodzi ale nie wiemy po się tu z tego uzewnętrzniasz.
Jaką rolę widzisz w nas? Nie zadałeś żadnego pytania, nie wspomniałeś o żadnym problemie.
Powód edycji: omg ~mike ktoś Ci konto zhackował, że takie orty walisz? (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
tak jak wspomniał mike... o co kaman? bo żadnego kodu nie widzę wiec chciałeś tylko zapytać czy się da? odpowiadamy: da się!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje wszystkim za rady , ale jaki kod ja nawet nie wiem jak zacząć ten kod napisać. Przepraszam za wszelkie kłopoty ale jestem nowy na forum i tak jakoś wyszło
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to co że jesteś nowy
![]() 1. W bazie MySQL robisz tabele np. znajomi 2. U każdego w profilu jest link dodaj do znajomych ktoś klika na to i zostaje dodany nowy wiersz w tabeli mysql 3. User do którego zostało wysłane zapro akceptuje i wtedy następuje update do tego wiersza i np. zmienia się aceept z no na yes i wtedy za pomocą if'ów decydujesz czy dana osoba jest w znajomych czy nie. Oczywiście shemat działania przedstawiłem bardzo lakonicznie ale wystarczy pomyśleć. Tez kiedyś takie coś pisałem na swoją stronę i wydawało mi się trudne nie wiedziałem od czego zacząć pogłówkowałem i zrobiłem. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:07 |