![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! mam dość duży formularz zamówień, ale niestety nie dopisuje rekordów do bazy. chyba coś jest z polem data i kontakt(źle napisana zmienna), ale nie wiem na 100%. dla testu wziąłem tylko imie i nazwisko oraz marka i dopisywało elegancko, a przy wszystkich polach jakie potrzebuje nie trybi. gdzies pewnie popełniłem "literówke" ale nie moge jej odszukać. Za pomoc z góry dzięki!
![]()
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 25 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie nie ma błedów, poprostu nie dodaje nic do bazy, 0 akcji po kliknięciu na Dopisz.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 25 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie nie ma błedów, poprostu nie dodaje nic do bazy, 0 akcji po kliknięciu na Dopisz. Ale wiesz, że @ przed funkcją, które stosujesz w skrypcie blokują wyświetlanie błędów. Spróbuj je usunąć, sprawdź czy masz włączone raportowanie i wyświetlanie błędów. Być może błędy są tylko ty masz zablokowane ich wyświetlanie. Drugim sposobem sprawdzenia na czym polega problem jest wyświetlenie zapytania przed jego wykonaniem. Takie zapytanie możesz skopiować i spróbować wykonać ręcznie, np. w phpmyadminie. W ten sposób sprawdzisz czy zapytanie, które tworzy skrypt jest poprawne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak pisze Piaseq, a ja dodam jeszcze od siebie, czy jesteś aż tak pracowity, że:
- ? 1. Zainteresuj się pętlą foreach 2. Waliduj dane, bo ktoś Ci wrzuci do bazy/skryptu złośliwy kod Podpowiem: tablice $_POST parsujesz w pętli foreach, a elementy pobierasz na podstawie nazw pól w bazie, które możesz budować np. tak: data_dataur, nip_nip, imie_imieklienta - na podstawie bazy skrypt automatycznie generuje formularz, następnie dane odbierasz w pętli i sprawdzasz *_ - jak jest to data, to sprawdzasz, czy poprawna data, jak imię, to czy pasuje do listy polskich imion itp. itd. etc. W ten sposób jak Ci się zmieni asortyment albo baza to będziesz za każdym razem modyfikował i kod html, i silnik php - a jak popełnisz gdzieś literówkę to się naszukasz i jeszcze nas w to wciągniesz ![]() Ten post edytował Pilsener 25.10.2008, 18:26:59 |
|
|
![]()
|
|
napisałem cały kod od nowa z małymi modyfikacjami bo było szybciej to zrobić jak znaleźć błąd;) temat uważam za zamknięty;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:38 |