![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
chciałbym prosić o pomoc we wstawieniu kodu odpowiedzialnego za system nagród w profilu. Mianowicie chodzi mi o to, aby kod był poprawnie wyświetlany. [b] Lini 11 i 12 mamy taką o to linijkę:
I chciałbym wstawić ją między linie 19-21, jak to poprawnie zrobić aby kod się zgadzał. Próbowałem usuwać echo i dodawać cudzysłowie dodatkowe, ale nic z tego. Ten post edytował pawelx1988 24.10.2008, 17:52:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Proszę poprawić bbcode. A najlepiej przeformatować kod na bardziej czytelny.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj!
Nie jesteś już całkiem nowy na forum! Proszę zapoznać się z zasadami! Używaj stosownych znaczników BBcode jeżeli wstawiasz kod. Popraw, proszę swojego posta - inaczej zamknę temat. Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To są podstawy PHP... Zajrzyj do manuala, poczytaj o łączeniu ciągów. Tutaj chcesz wstawić instrukcję warunkową w środek tekstu - więc zamknij tekst, wstaw to co chcesz, potem znowu daj echo....
I wstawiaj kod na forum w odpowiednie znaczniki, żeby był sformatowany. Ten post edytował czachor 24.10.2008, 17:38:05 -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
5-Reasons-why-you-should-NEVER-fix-a-computer-for-free |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, przepraszam nie potrafię, tak aby było dobrze wstawić "instrukcję warunkową".
Ten post edytował pawelx1988 24.10.2008, 17:45:44 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ten znacznik - zamiast CODE użyj PHP.
Chodzi o to, że nie możesz w środek ciągu (który z definicji jest niewykonywalny) wrzucić instrukcji warunkowej (kodu PHP), która jest wykonywalna. Zamknij ciąg, wstaw kod PHP, i kontynuuj wyświetlanie przerwanego ciągu używając echo. -------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
takie "poprawne" mieszanie kodu HTML i PHP, powinno wygladac nastepujaco:
(oczywiscie short_tags musi byc na ON)
Dalej nie chce mi sie przerabiac, a Ty z pewnoscia lapiesz juz OCB, wiec tyle z mojej strony. |
|
|
![]()
|
|
To nie jest mieszanie php, tylko tak już jest napisane forum fusionboard pod extreme-fusion. Ja tego nie ustalałem, ale chcę przenieść właśnie wyżej podane linie, dlatego bardzo Was proszę o napisanie jak to ma być podane. Jak sami widzicie to jest temat przedszkole i nie rozumiem Waszych poleceń
![]() Ten post edytował pawelx1988 24.10.2008, 17:56:44 |
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pozostane jednak przy swoim - TO JEST MIESZANIE PHP I HTML!
(nadal tak robie w widokach, bo CI ma kiepsko z templatami..) A powiedz nam co robi ta instrukcja ktora wstawiasz ? Co robi reszta kodu do ktorego wstawiasz ta instrukcje ? Daj link skad mozna pobrac caly ten skrypt. Co chcesz osiagnac doklejajac ten kod? Czym dokladnie jest "nic z tego" ktore pojawilo sie przy twoich probach ? |
|
|
![]()
|
|
-------------------- how many SEO experts does it take to change a light bulb,lightbulb,light,bulb,lamp,lighting,switch,sex,xxx
|
|
![]()
|
|
Dzięki kolego
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 11:49 |