![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam bardzo głupi problem z jednym skryptem. Stworzyłem jedną klasę, która wyświetla okno, które zawsze jest takie samo, ale jego zawartość zmienia się w zależności od podanego parametru. Parametr jest przekazywany z poza klasy, czyli przy tworzeniu obiektu do konstruktora, a z konstruktora do kolejnej funkcji. No i mam problem z przekazaniem tego parametru z konstruktora do funkcji.
Ten post edytował slimboj 23.10.2008, 22:34:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mieszasz PHP4 z PHP5, jeśli chcesz używać konstruktora w PHP4 to funkcja musi mieć taką samą nazwę jak klasa, w Twoim przypadku window.
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 6.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klasa jest stworzona pod PHP5, właśnie dzięki funkcji __construct() .
Z resztą bez względu czy nazywa się __construct() czy window() efekt jest ten sam, parametr $i nie jest przekazywany do metody select(). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Klasa jest stworzona pod PHP5 A gdzie private/public/protected przy funkcjach i zmiennej? -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Już się poprawiłem, co nie zmienia faktu, że nadal zmienna nie jest dalej przekazywana.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie private/public/protected przy funkcjach i zmiennej? jesli nie są podane to domyślnie jest public -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:10 |