![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, otoz mam stonke gdzie wiekszosc grafiki wczytywana jest jako tlo w css. Ale jest to sronka o wymiarach 600x600 i moje pytanie jest jak przy pomocy css wysrodkowac ja aby byla zawsze wyswietlana na srodku przegladarki a nie przy lewej krawedzi?
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 266 Pomógł: 9 Dołączył: 21.05.2008 Skąd: Łomianki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
background-position: center;
O to chodzi? -------------------- ![]() "Do bramy, bo pada deszcz Gdy zaćpiesz przejdzie dreszcz I wróci, wróci tęcza barw I pęknie twój wrogi świat" R. Riedel |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
margin-left: auto;
margin-right: auto; lub margin: 0 auto; -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Raczej nie, chyba ze jestem w bledzie. Kiedys gdzies czytalem ze to raczej sie robi za pomoca margin-left:auto itd. ale nie bardzo wlasnie sie chce to zrobic.
Kawalek kody strony: <div id="all"> <div id="top1"></div> <div id="top2"></div> <div id="clear"></div> <div id="content"> ....... </div> </div> CSS #top1{ bacground-image: url(.....); width:111px; height:111px; float:left; } #top2{ bacground-image: url(.....); width:111px; height:111px; float:left; } itd. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co podałem dajesz do body, czyli:
body{ margin: 0 auto; } -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podpisuję się pod postem Maxik'a, ale żeby strona się wyśrodkowała, zawsze musisz podać szerokość jej "najogólniejszego" elementu.
czyli jeśli jakoś te div'y mające po 111px mają razem 600px ![]()
ewentualnie kod "div#all" zmień na "body" i wtedy właściwie nie potrzebujesz tego div'a "all". jeszcze będziesz musiał dać odpowiedni DOCTYPE. nie wiem dokładnie które działają, ale na pewno zadziała z tym:
bez tego niektóre przeglądarki nie obsłużą marginesu -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzieki pomoglo
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:15 |