![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W poniższym kodzie działa jedynie zmniejszanie obrazku i zapisanie go do folderu, niestety to co jest już dalej w kodzie nie działa, nie wiem czemu, wyświetla tylko link:
http://localhost/webkns.unl.pl/upload/upload.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, zedytowałem to jednak dalej nie działa, efekt taki sam, jeżeli przesunę header nad linijkę:
to wtedy wyświetla obrazek i zapisuje jednak tylko to wykonuje i nic więcej, zero dodatkowych echów itp. więc nie wiem nie mam pomysłu co by tu zmienić jeszcze żeby to chodziło dobrze:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
a więc:
jak deklarujesz typ image nie dawaj html, pisałem , header daj dopiero ja bedzie wiadomo że wysłał plik czyli np w lini 16. jak konczysz </div> daj exit; po co reszta skryptu ma byc analizowana skoro jest już zadeklarowany html i brak pliku. od lini 48 znowu dałes html , musisz zdecydowac albo html albo image. jesli chcesz komunikat o tym że plik zostal dodany pobaw sie z header('location: tutaj.php'); jak wywołujesz obrazek to na końcu dawaj imagedestroy($image); |
|
|
![]()
|
|
dzięki... jednak nie rozumiem, jak mam nie dawać html? to jak mam ten formularz wyświetlić? no bo go echem wyświetlam, to jest źle? to w 48 linii poprawiłem teżn na echo 'treść'; ale dalej to samo.. sorry troche slabo kapuję to, mógłbyś mi wytlumaczyc o co chodzi z tym kiedy nie mam dawac html tylko image ?
najlepiej jak byś mi to pokazał na przykładzie ew. ten mój kod zedytował i jak ma to być dobrze. żadnego komunikatu o błędzie nie ma tylko link z adresem. Ten post edytował Majzel 24.10.2008, 17:06:21 |
|
|
![]()
|
|
to w 48 linii poprawiłem teżn na echo 'treść'; ale dalej to samo.. a czy ja pisałem abyś dał to w echo ?!? pisałem że jak używasz funkcji operujących na grafice takich jak imagejpeg(); to nie wyświetlasz tekstu / html bo zadeklarowałes w header typ pliku image. czyli to co jest w liniach 30-45 dajesz tak aby w tej samej chwili nie było nic związanego z wyświetlaniem tekstu. czyli albo dajesz header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); i dajesz formularz pobierasz obraz i go zapisujesz , albo deklarujesz header('Content-type: image/jpeg'); i bawisz się z gd2 i wykonujesz operacje na grafice. |
|
|
![]()
|
|
no ok rozumiem, czyli nie można łączyć wyświetlania tekstu ani niczego z biblioteką gd2, no ok, ale w takim razie jak ja mam to zrobić, zeby na jednej stronie wyświetlił mi się zmniejszony obrazek i jakies instrukcje html ?
myślałem, o odnośniku htmlu w którym osobno by się otwierał ten plik po kliknięciu ale znowu jak by tam te dane przekazać ? nie wiem, macie jakieś pomysły? jak to jest wykonane na innych serwisach ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dajesz to w ifa z użyciem $_GET jeżeli plik jest przesłany poprawnie idzie do danego adresu za pomocą ifa i $_GET'a i tam odczytujesz ze zmiennej zdjęcie i pozostałe informacje
pomyśl -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:44 |