![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwa krótkie pytanka :
-jeśli w katalogu głównym mam pliki index.php i index.html to który z nich będzie sie ładował ? -niektórzy mogą mieć w cache starą wersję strony głównej (index.html) jak zrobić żeby zawsze otwierał się index.php (czy usunąć po prostu index.html czy zostawić i dodać znacznik np. <meta> który przenosiłby na index.php i jak taki znacznik ma wyglądać?) thnx |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam dwa krótkie pytanka :
-jeśli w katalogu głównym mam pliki index.php i index.html to który z nich będzie sie ładował ? Sprawdz. Cytat -niektórzy mogą mieć w cache starą wersję strony głównej (index.html)
jak zrobić żeby zawsze otwierał się index.php (czy usunąć po prostu index.html czy zostawić i dodać znacznik np. <meta> który przenosiłby na index.php i jak taki znacznik ma wyglądać?) thnx Meta - gdyz ktos moze miec w ulubionych link do index.html. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 22.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Sprawdziłem to wcześniej - za pierwszym razem załadowała mi się stara strona index.html - z pamięci przeglądarki - po jej usunięciu i odświeżeniu - index.php
Pytam bo nie wiem czy jest jakaś reguła wg której szuka strony index - np. najpierw html , później php itd. 2. Bardzo prosze o podpowiedź jak miałby wyglądać taki znacznik <meta> dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy od ustawień serwera, w jakiej kolejności będzie szukać plików - czy najpierw np. index.php, index.html, index.phtml itd .
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 10:21 |