![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam aki problem z wyswietlaniem utworów z bazy:
W .htaccess mam: Kod RewriteRule pobierz,(.*),download,([0-9]+).html index.php?id=$2&nazwa=$1 [L] Wszystko byloby dobrze gdyby nie fakt ze to dziala tylko gdy w nazwie jest myślnik. Jesli go nie ma, to po prostu przenosi na strone glowną i nie wczytuje ządanego kodu. To dosyc dziwne gdyz szukałem instrukcji warunkowej która błaby za to odpowiedzialna jednak nic nie znalazłem. Z góry dziekuje za wskazówki. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Spróbuj takie coś:
Kod RewriteRule ^(pobierz,)(.*)(,download,)([0-9]+)(.html)$ index.php?id=$2&nazwa=$1 [L]
-------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast:
Kod pobierz,(.*),download,([0-9]+).html To: Kod ^pobierz,(.*),download,([0-9]+).html$ Powinno działać... -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy sposób niestety nie dziala z bez myslnika i z myslnikiem tez nie.
Zas drugi juz probowałem i nie dziala bez myslnika |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 8 Dołączył: 15.10.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, u mnie na lokalu obojętnie czy nazwa pliku to: "jakis-tam-plik" czy "jakistamplik" zmienne są prawidłowo wysyłane do index.php
.htaccess Kod RewriteEngine On RewriteRule pobierz,(.*),download,([0-9]+).html index.php?id=$2&nazwa=$1 [L] index.php
Może w twoim pliku .htaccess występują jakieś konflikty. Ten post edytował marcok 23.10.2008, 16:06:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 2 Dołączył: 12.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj coś takiego ([a-zA-Z0-9_-+]+) zamiast (.*) , bo miałem kiedyś podobny problem i po zmianie mi zadziałało.
-------------------- Kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 09:32 |