![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam zmienną
Kod $postedValue zawiera ona znaczniki HTML chciałbym by została przetworzona i dała efekt w html.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 3 Dołączył: 15.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod echo $postedValue;
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 106 Pomógł: 0 Dołączył: 21.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale wtedy zostaną wyświetlone znaki HTML a ja chce żeby zostały zastosowane tz Text pogrubiony itd.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pokaż przykładowy string który jest pod ta zmienną.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie pogrubione? Co w takim razie oznaczałoby pogrubienie i czym się objawiało?
Pogrubienie to cecha wyświetlanego tekstu. To co piszesz to pomyłka wynikająca z niezrozumienia czym jest PHP i HTML. |
|
|
![]()
|
|
Kod <p><em>ArturEales</em> <u>ArturEales</u> <strong>ArturEales</strong></p>
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz co chcesz osiągnąć ale napisz to przeczytaniu mojego poprzedniego posta.
|
|
|
![]()
|
|
No to jak mam zrobić żeby znaczniki pogrubienia zadziałały?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wyświetlić.
|
|
|
![]()
|
|
Chce aby kod HTML który "jest w zmiennej" został zinterpretowany i wyświetlony. Tz znaczniki pogrubienia maja pogrubić tekst.
|
|
|
![]()
|
|
Chce aby kod HTML który "jest w zmiennej" został zinterpretowany i wyświetlony. Tz znaczniki pogrubienia maja pogrubić tekst. A co niby Twoim zdaniem się stanie jak zrobisz: ? Stanie się to czego chcesz. |
|
|
![]()
|
|
Ale pisze ci człowieku że nie mam tak:
Kod echo '<u>ArturEales</u> <strong>ArturEales</strong>'; tylko tak: Kod echo $postedValue; Może w kodzie coś jest nie tak ? Kod <?php
if ( isset( $_POST ) ) $postArray = &$_POST; // 4.1.0 or later, use $_POST else $postArray = &$HTTP_POST_VARS; // prior to 4.1.0, use HTTP_POST_VARS foreach ( $postArray as $sForm => $value ) { if ( get_magic_quotes_gpc() ) $postedValue = htmlspecialchars( stripslashes( $value ) ); else $postedValue = htmlspecialchars( $value ); ?> <tr> <th><?php echo $sForm?></th> <td><pre><?php echo $postedValue?></pre></td> </tr> <?php } ?> </table> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
Skróciłem zapis ale widzę że nie załapałaeś. Napiszę więc dosłownie.
Taki zapis: Realizuje to czego chcesz. Zresztą w ogóle skąd to pytanie? Takie rzeczy sprawdza się samemu? Nie działa? To masz bład. Po edycji: Borze widzisz a nie grzmisz! No i czym się chawlisz? Tym, że nie myślisz co robisz? Przeczytaj sobie co robi htmlspecialchars() to wrócimy do dyskusji |
|
|
![]()
|
|
Że jakiś bład jest to ja wiem bo zamiast dostać:
ArturEales ArturEales ArturEales dostaje: <em>ArturEales</em> <u>ArturEales</u> <strong>ArturEales</strong> |
|
|
![]()
|
|
Widzę, że zamiast się chwilę zastanowić zbyt często wolisz naskrobać kolejnego posta na forum.
Przeczytaj sobie człowieku co robisz i dlaczego w kontekście tego aplikacja wyświetla to co wyświetla. Jedynym błędem jest to, że korzystasz z rzeczy, których nie rozumiesz. |
|
|
![]()
|
|
Bardzo przepraszam.
|
|
|
-hm- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
-hm- Nie musisz już pisać mike miał racje.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 12:12 |