![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem, gdyż mam serwis umię php, ale w moich skryptach cały czas panuje chaos. Mam pełno instrukcji if itd, co chwile zmienne. Następnym problemem jest że każda operacja np: zmiana hasła odbywa się w osobnym pliku z którego zaraz użytkownik jest co chwile przekierowywany z powrotem. Każde głosowanie na artykuł odbywa się za pomocą zmiennej url ?glos co powoduje nieładny wygląd w historii itd. Nie wiem co mam robić, czy macie może jakieś metody na moje problemy? ;d
Dodam, że w pliku u mnie php głównym jest przeplatany z html, a elementy html są wszystkie wyświetlane w tych skryptach za pomocą echo 'tu html'; Pozdrawiam Ten post edytował Ayrox 22.10.2008, 22:44:23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 7 Dołączył: 12.10.2006 Skąd: Newcastle Upon Tyne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiscie mam pomysl zlecenie przepisania strony profesjonaliscie
![]() Nic na to nie mozna zaradzic innego obawiam sie... pozdrawiam -------------------- Portfolio
Windows Vista Business SP1 DELL VOSTRO 200, Intel Core2 DUO E4600 2.4GHz, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2400 Pro, Screen DELL 22" Pomogłem ci -> Kliknij "Pomógł" -> Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 27 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli tak piszesz to daleko Ci do znajomości PHP. Poczytaj o szablonach, a obiektowym PHP i sam zobacz co możesz zrobić by zmienić to co masz.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Zainteresuj się jakimś frameworkiem, na początek idealna będzie Kohana. Dzięki temu twój kod będzie zdecydowanie lepszej jakości, do tego bardziej czytelny i elastyczny. Wiąże się to jednak z pisaniem aplikacji od 0.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiej drogi by nie obrał...to i tak się to wiąże z pisaniem kodu od początku.
Jak napisał spyder jeżeli to nie jest w celach naukowych, to daj to komuś do przepisania. Jeśli jest to w celach naukowych to jak pisał nithajasz, szablony, programowanie obiektowe. Odradzam pisanie we frameworkach bo przecież masz się nauczyć programować a nie wykorzystywać coś czego sam nie zrobiłeś. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Odradzam pisanie we frameworkach bo przecież masz się nauczyć programować a nie wykorzystywać coś czego sam nie zrobiłeś. Czyli w takim razie uważasz, że osoby piszące we frameworkach to mięczaki? Nie myl proszę frameworków z systemami CMS typu Joomla... Ja od 2 lat nie piszę niczego "z palca" tylko wykorzystuję do tego różne frameworki (różne wedle aktualnej potrzeby). Zalety frameworków wychodzą szczególnie w momencie pracy zbiorowej nad danym projektem lub podczas przejmowania projektu po innym programiście. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że wymagam zawsze od swoich czytelników umięjętności wyciągania informacji między wierszami. Wymagam jednak też jednego, to co jest napisane można zrozumieć tylko w jeden sposób, a nie przypuszczać coś innego.
Wiem co to framework i wiem co to cms. W ogóle skąd takie przypuszczenie ? Chodzi mi o, że osoba która ZNA bardzo dobrze php może, a nawet powinna pisać we frameworkach jednakże osoba która uczy się php, uczyć się od razu na frameworkach ? To może niech skorzysta od razu z jakiegoś generatora kodu prawda ? O to mi chodziło ;] I prosiłbym nie robić ze mnie debila ![]() ![]() Ten post edytował golaod 23.10.2008, 12:05:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 154 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ale ja nie chce robić skryptów moich we frameworkach, chcę żeby dany skrypt był jedynie moją robotą
Pozdrawiam i proszę o dalsze porady... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A stosujesz chociażby wyrównywanie tego kodu tabulatorami?
-------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
a i owszem, stosuję nawet tablicę ale nadal mam "bur***" w tych skryptach, że nie wiem w czym się połapać i każdy nowy element strony to kolejny div w css ;d
i niezły bałgan w historii ma ktoś kto wejdzie w swoją historię, bo np głosowanie na profil dodającego artykuły i jego artykuły odbywa się za pomocą profil.mojadomena.pl/?glosowanie=10 co powoduje niezły bałagan. Tej zmiennej nie mogę inaczej dodać, gdyż przyciski do głosowania są umieszczone jako atrybut a w html, co powoduje że nie mogę wysłać tego jako post ... niestety nie moge nic z tymi zmiennymi raczej zaradzić, chyba że macie jakiś pomysł? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 03:30 |