![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Jest kod html który maskuje źródło strony?
-------------------- Najlepsze filmiki z sieci |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw zapoznaj sie z terminem HTML...
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trzeba pomóc koledze. Jedyny program jaki ja znam to "HTML Cipher". Też kiedyś myślałem żeby tak zrobić, ale zrezygnowałem. Program działa, ale nie do końca idealnie.
![]() A tu masz link: http://webmaster.helion.pl/kurshtml/htmlci.../htmlcipher.htm Ten post edytował Szunaj85 22.10.2008, 18:53:13 -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest kod html który maskuje źródło strony? Nie widzę kompletnie sensu użycia czegoś takiego. Możesz mi wyjaśnić cel? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 7 Dołączył: 12.10.2006 Skąd: Newcastle Upon Tyne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest to czego szukasz.
Sprobuj podejzec zrodlo tej strony manual oczywiscie na stronie ![]() http://www.angelfire.com/ny5/consigliere/blocksource.html -------------------- Portfolio
Windows Vista Business SP1 DELL VOSTRO 200, Intel Core2 DUO E4600 2.4GHz, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2400 Pro, Screen DELL 22" Pomogłem ci -> Kliknij "Pomógł" -> Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja nie wnikając w skuteczność zadam tylko pytanie - po cholerę ktoś może chcieć ukrywać kod HTML? Żeby ludzie nie widzieli jaką tam sieczkę i bałagan zrobił?
Czasami ludzie pytają jak zablokować możliwość ściągnięcia obrazków itp - ok, to rozumiem jeszcze. Ale kod HTML?? ![]() Ten post edytował sowiq 22.10.2008, 23:36:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 7 Dołączył: 12.10.2006 Skąd: Newcastle Upon Tyne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zeby ukryc np zmienne przesylane forma. czyli input type="hidden"....
To moze byc jeden z powodow... Co niby ma poprawic bezpieczenstwo ale w teorii sie nie sprawdza... -------------------- Portfolio
Windows Vista Business SP1 DELL VOSTRO 200, Intel Core2 DUO E4600 2.4GHz, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2400 Pro, Screen DELL 22" Pomogłem ci -> Kliknij "Pomógł" -> Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja Ci odpowiem tak - dla kogoś, kto się nie orientuje wystarczy zablokować prawy klawisz myszy i już niczego nie podejrzy. Ale co z tego, że taka osoba poznałaby nazwy pól input, skoro nawet nie umie wyłączyć JS? Jak zagrozi ona bezpieczeństwu mojej strony?
A co do drugiej grupy osób - jak ktoś się chociaż trochę zna, to nie zablokujesz przed nim możliwości obejrzenia kodu HTML, a już na pewno danych wysłanych POST'em. Ten post edytował sowiq 23.10.2008, 00:04:31 |
|
|
![]()
|
|
Z tym sie zgodze i potwierdzam ze to zbyteczne tyle ze jaks tam technika jest i dziala na laikow...
-------------------- Portfolio
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
To jest to czego szukasz. Sprobuj podejzec zrodlo tej strony manual oczywiscie na stronie ![]() http://www.angelfire.com/ny5/consigliere/blocksource.html ![]() ![]()
i mamy: A może ja po prostu nie zauważyłem jakiegoś psikusa? // Edit: @nospor below: Hahaha, dzięki za wskazówkę ![]() ![]() Ten post edytował phpion 23.10.2008, 09:34:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@phpion zamiast źródla strony mogles poszukac tresci na stronie
![]() Cytat I f you would view our source code, this little trick can take a person by surprise. For an unsuspecting person, they will close the source code immediately. Do not close the source code and study everything you see carefully to see what we have done. Notice the scroll bars
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-mkdes- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jedyny warty polecenia jest IONCUBE. Używam i chwalę.
Znacznie przyśpiesza długie skrypty, więc można pozwolić sobie na rozpisywanie się i komentarze. |
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
W operze zamaskowac zrodlo mozesz dajac na samej gorze dokumentu taki kod:
<?=rawurldecode('');?> Dziala tylko w Operze ![]() |
|
|
-gox- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ale bida, wycielo mi % 0 0
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 403 Pomógł: 68 Dołączył: 20.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.angelfire.com/ny5/consigliere/encrypted.html/
Fire bug daje rade ![]() -------------------- Pomogłem? wyraź to i kliknij "Pomógł"
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra dzięki za wszystko all.
-------------------- Najlepsze filmiki z sieci |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:00 |