![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hi all!
Mógłby mi ktoś napisać jak mogę z jednej strony zalogować się na inną (w php) przy pomocy POST Np. jestem na stronie index.php jest na niej formularz z loginem i hasłem i z tej strony chciałbym zostać przeniesiony i zalogowany na np. to forum Z góry thx za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<form ACTION=""
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o to:
Kod <form action="www.jakasstrona.pl" method="post"> <input type="submit"> </form> ![]() pisałem że ma być w php .... ![]() Ten post edytował TenTyp 22.10.2008, 14:32:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o to: Kod <form action="www.jakasstrona.pl" method="post"> <input type="submit"> </form> ![]() pisałem że ma być w php .... ![]() to powiedz co dokladnie chcesz uzyskac, bo to co ci podalem robi to co ma robic w 100% -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Chcę uzyskać w 100% to samo co mi podałeś ale żeby to było w php
|
|
|
![]()
|
|
chcesz sie poprostu zalogowac? chodzi ci o cos w stylu cURL?
|
|
|
![]()
|
|
dokładnie tak
ale jak korzystałem z cURL to nie robił przekierowania na stronę na którą chcę się zalogować ![]() |
|
|
![]()
|
|
jakiego przekierowania
![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Kod <? $ch = curl_init(); curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"www.jakasstrona.pl"); curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1); curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "dana1=costam&dana2=costam2");curl_exec ($ch); curl_close ($ch); ?> Chodzi mi dokładnie o to że np. jestem na stronce którą zrobiłem czyli index.php i znajdują się na niej dwa pola (login i hasło) i chcę żeby przekierowało mnie np. na to forum i żebym był już zalogowany Czyli dokładnie coś takiego: Kod <form action="www.jakastrona.pl" method="post"> Login: <input type="text" name="login"> Hasło: <input type="password" name="haslo"> <input type="submit"> </form> Ale chcę to zrobić w php |
|
|
![]()
|
|
użyj następujących opcji:
CURLOPT_COOKIEFILE CURLOPT_COOKIEJAR po czym normalnie uzyj zdobytego cookie po zalogowaniu na glowną stronę, bedziesz wtedy zalogowany -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
A mógłbyś napisać jak powinien wyglądać cały kod?
Stworzyłem coś takiego: Kod <? $ch = curl_init(); curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"www.jakasstrona.pl"); curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, ); curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEFILE, ); curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1); curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS, "dana1=costam&dana2=costam2");curl_exec ($ch); curl_close ($ch); ?> Ale wyskakuje błąd w 4 wersie ![]() Edit. Okej już sobie poradziłem z kodem ale mimo wszystko nie loguje się na serwerze ;/ Ten post edytował TenTyp 22.10.2008, 15:21:24 |
|
|
![]()
|
|
napisalem kod ktory sie loguje na forum.php.pl
http://kate12.za.pl/index.php masz tam od razu kod, przeanalizuj to, jak chcesz zniszczyc logowanie, to wpisujesz adres http://kate12.za.pl/index.php?zniszcz_logowanie=true Ten post edytował pyro 22.10.2008, 16:44:35 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
thx za pomoc!!!!!!
|
|
|
![]()
|
|
kliknij w "pomogl"
![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Klikłem
![]() |
|
|
![]()
|
|
tylko na tym jeb*** za.pl nie dziala cURL
|
|
|
![]()
|
|
spoko, to mi akurat nie będzie potrzebne
![]() jeszcze raz dzięki za pomoc :] Nie chcę zakładać nowego tematu bo mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego skryptu, jak w nim zastosować: Kod curl_setopt ($c, CURLOPT_REFERER, "http://jakasstrona"); bo kurcze próbowałem to zrobić ale nie wiem dlaczego mi nie działało. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 05:00 |