![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 192 Pomógł: 13 Dołączył: 16.11.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnośnie javascript. Zrobiłem własny czat, ale chciałbym go troszke udoskonalić.
1. Po kliknięciu w jakiś button bbcode, wypisuje najpierw pierwszą część tagu i zaznacza pole, a potem drugą, np. jak raz kliknie to wpisze [ b] i zaznaczy pole (żeby można było odrazu coś wpisać, a jak drugi raz kliknie to wpisze tylko [ /b]. Widziałem na innych czatach, forach itp. takie coś, że po kliknięciu w button, wpisuje się np. [ b] i [ /b], a pomiędzy nimi ustawia się kursor. (jeśli możecie, to podajcie jakiś link do tutoriala albo funkcje, jeżeli jest jakaś do tego). 2. Jest to czat z użyciem technologi ajax. Jak jest więcej wiadomości to poprostu robi się scroll i on pokazuje górę diva - najstarsze wpisy. Jak zrobić, aby scroll automatycznie schodził na sam dół diva ? Z góry dziękuje. P.S. Link do czatu: http://chat.webaid.pl (login: test, hasło: test) Ten post edytował Fishu 22.10.2008, 14:48:18 -------------------- "Źle czynisz, jeśli chwalisz, gorzej, jeśli ganisz rzecz, której dobrze nie znasz." - Leonardo Da Vinci
30.01.2009 - Mój 100 post. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie że powinieneś zmienić dział i nazwę tematu. Co do automatycznego schodzenia scrolla. Mozesz to zrobuić w js ale wydaje mi sie ze lepiej było by dać diva wypozyconowanego od dołu...
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę poprawić tytuł tematu, ma on opisywać problem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:58 |