![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę prostą klasę do obsługi widoku. Chodzi oto że po wrzuceniu 400 plików html czy php, zostaną wygenerowane [na podstawie ścieżki] linki.
Ścieżki przerobię potem na nazwy zakładek za pomocą wyrażeń regularnych. Każdy link posiada swój wygenerowany numer. Stroan jest wyświetlana za pomocą tego parametru w case'ie. Narazie napisałem tak, wersja wstępna wymaga optymalizacji ![]()
Problem leży w metodzie tworzWidok rozbijam tablice z funkcji glob na części i zapisuje do zmiennej. Zliczam element z tablicy za pomocą count() zapisuje do innej zmiennej i wykorzystuje w pętli for aby wygenerować nr w przedziale od 1 do n dla każdego linku. Problem jest taki że o ile wygenerowane zostają prawidłowo nawy do poszczególnych plików to już ścieżka zawsze posiada numer 1. Każdy z linków ma adres: localhost/index.php?strona=1 W jaki sposób zrobić aby każdy z linków miał swój wygenerowany numer? Mam nadzieje że dobrze się wysłowiłem. Pozdrawiam Ten post edytował Czapla 20.10.2008, 17:23:50 -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co widzę, to kazdy plik zeruje Ci wartość np_nazwa_pliku.
chyba powinno być tak:
coś w tym stylu na pewo -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 3 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Bielsko-Biała Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tablica jest dobra
print_r()
var_dump()
ale teraz wyświetla mi na ekranie zamiast nazw linków słowa "Array" Pozdrawiam -------------------- Life is a game, continue playing and try to be a pr0.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 08:41 |