![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Mam bardzo poważny problem z IE6 podczas podmiany atrybutu href w znaczniku a.
Kod $(".big_box_content a").each(function() { $(this).attr("href", $(this).attr("href").replace("//jakis_tekst","//inny_tekst")); }); Powyższy kod spowoduje, że IE6 się wywali. W logach mam takie coś: Exception number c0000005. Nie znalazłem na google żadnych informacji, które okazałyby się pomocne. Co to za błąd, dlaczego się pojawia i czy można go ominąć? 1. Musi działać pod IE6. 2. Nawet jeśli na stronie jest jeden link, to i tak się wywala. 3. Wywala się również w przypadku this.href. 4. Nie mam innej możliwości podmiany tych linków jak przez javascript. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj obejść DOM, i dla parenta <a> zmienić właściwość innerHTML... (oczywiście z warunkiem tylko dla IE6)
-------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przetestowałem ten kod pod IE6, dla jednego i wieluuuuu linków. I działa jak najbardziej dobrze i nic nie wywala.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Działa, ponieważ nie jest to jedyna rzecz jaka zamula na stronie. Do tego dochodzą jeszcze animacje flash oraz kilka innych skryptów podmieniających zawartość strony. Ale tylko ten skrypt, który przedstawiłem w moim pierwszym poście powoduje wywalenie IE6.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:49 |