![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam taka akcje domyślną:
w pliku cache.yml wlaczam cache dla akcji index. tylko, że ja w tek akcji chce wyświetlać 2 różne widoki z różnymi danymi (różne zapytania). jak to można zorganizować tak żeby gdy user już się zaloguje była zmiana cache? -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W Symfony robię od niedawna, dlatego nie wiem czy mam wiedzę by doradzać (choć i tak post przeterminowany
![]() Można Cachować akcję bądź nie cachować. Nie można (przynajmniej przez .yml) cachować dla zalogowanego i osobno dla zalogowanego. Przez .yml cachujemy albo całą akcję, albo w ogóle. Jak zcachuje się ta akcja - dla zalogowanego nigdy nie wyświetli Ci się to co masz w if'ie, ponieważ filtr Cache po wykryciu odpowiedniego adresu - wyświetli czysty HTML jaki zrobił, więc żadne if'y nie będą sprawdzane i wyświetli się to, co zcachowało. Obejściem jest dodanie filtru, który działać będzie tak, że jeżeli wykryje gościa - bierze stronę z cache, a jeżeli użytkownika zarejestrowanego - ominie cache i wykona kod akcji. Pozostaje też coś a'la cachowanie tylko fragmentów kodu akcji. W sumie o tym wszystkim masz w dokumentacji tutaj |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.08.2025 - 09:29 |