![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Doł±czył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam problem polega na tym że skrypt ma wy¶wietlać pliki z katalogu a tgo nie robi nie pokazuje zawarto¶ci katalogu czego tu brakuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Doł±czył: 8.08.2008 Sk±d: Słupsk/Gdańsk ![]() |
1) Tablica $pliki jest pusta. Nie widzisz tego? Nie uzupełniasz jej Zamien "$images_array" na "$pliki"
2) Pobierasz nazwe rozszerzenia wraz z kropka a sprawdzasz rozszerzenie bez kropki. Zrob pobieranie rozszerzenia za pomoca substr i strrpos dla znaku "." -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Doł±czył: 1.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oki to poprawiłem już wy¶wietla elegancko tylko jest taki problem ze jak chce usun±ć plik który ma np nazwe "plik 1 .jpg" ze snakami spacji to mi go nie usuwa co mam zrobić aby zaczęło usuwać
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Doł±czył: 27.12.2004 ![]() |
nie: echo "<input type=checkbox name=pliki[] value=".$val.">";
a: echo '<input type=checkbox name=pliki[] value="'.$val.'">'; -------------------- "My¶l, my¶l, my¶l..." - Kubu¶ Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubu¶ Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubu¶ Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubu¶ Developer |
|
|
![]()
|
|
Działa dziękuję za podpowiedz działa tak jak miało
![]() tylko teraz taki jest problem nie pokazuje mi plików z rozszerzeniem które ma więcej niż 3 znaki czyli np .docx .jpeg Ten post edytował dave666 20.10.2008, 15:04:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 12 Doł±czył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prawdopodobnie dlatego że masz substr( ..., -4 ) i teraz jak masz rozszerzenie bmp to zwraca .bmp a w przypadku jpeg pomija kropkę przed rozszerzeniem i zamiast plik.bmp masz plikjpeg
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Doł±czył: 10.01.2008 Sk±d: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zamiast pobierać rozszerzenie substr użyj explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i end" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual zróci Ci rozszerzenie niezależnie od jego długości.
Ten post edytował Maxik 20.10.2008, 15:41:28 -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Doł±czył: 12.08.2008 Sk±d: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Doł±czył: 10.01.2008 Sk±d: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A co w sytuacji plik.php.txt ? Dlatego napisałem o end które wybiera ostatni element z tablicy którym będzie rozszerzenie. -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
A więc panowie swoj± wiedz± mnie zaskakujecie kiedy¶ może i ja będę tyle umieć co wy a teraz z wracam się z pro¶b± jak zastosować wasze propozycje do tego skryptu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Doł±czył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Doł±czył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wittam!
Mam taka funkcje
Teraz mam pytanie jak zrobić w takim czym¶ żeby jak wejdę w kolejny folder to żebym tam znowu mógł widzieć jakie pliki się tam znajduj±. Szukałem trochę w sieci, na tym forum jest co najmniej kilka tematów, jednak jak patrzyłem to przeważnie jest widok konkretnego katalogu, a ja potrzebuję do podkatalogów. Co mam wpisać w $sciezka żeby to działało tak jak oczekuję, albo w innym miejscu? Będę niezwykle wdzięczny za wszelk± pomoc. P.S. Naprawdę bardzo proszę o cokolwiek co nakieruje, naprawdę cokolwiek. Ten post edytował webmaniak 4.01.2011, 20:51:49 -------------------- Pomogłem - kliknij
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:49 |