![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Jestem pierwszy raz na tym forum, więc jeśli zrobiłem coś nie tak darujcie mi ![]() Mój problem jest następujący, otóż buduje serwis który jak na razie będzie miał tylko 20 podstron. Zależy mi na tym aby prowadzić statystykę odsłon oddzielnie dla każdej z nich, a nie np. tylko dla strony głównej. W PHP raczkuje ale domyślam się że coś takiego jest możliwe, nie chcę korzystać z serwisów statystyk ponieważ nie lubię iść na łatwiznę no i wolę odrobinę niezależności. Jak na razie mam skrypt operujący na pliku tekstowym ale niestety działa tylko na stronie głównej a na podstronach wartość jest ciągle ta sama czyli 0 ![]() Oto skrypt: Kod <?php if((!isset($_COOKIE['licznikowe-ciacho'])) && (!strstr($_SERVER['HTTP_REFERER'], "adres twojej strony"))) { $plik = fopen("liczniki/index.txt", "r"); $tekst = fread($plik, filesize("liczniki/index.txt")); $dane = explode(";", $tekst); fclose($plik); $plik = fopen("liczniki/index.txt", "w"); flock($plik, 2); $dane[0]++; fwrite($plik, "$dane[0];", 15); flock($plik, 3); fclose($plik); setcookie("licznikowe-ciacho", "zliczono", time()+86400); } else { $plik = fopen("liczniki/index.txt", "r"); $tekst = fread($plik, filesize("liczniki/index.txt")); $dane = explode(";", $tekst); } ?> </b><b> na samym początku dokumentu przed <head>( gdyż jest to strona w html-u lecz z rozszerzeniem *php ) i w sekcji <body> : Kod <?php echo($dane[0]); ?> </b><b> Podobny problem mam również ze skryptem liczącym czas ładowania strony " Strona wygenerowana w czasie ... " - działa tylko na stronie głównej ![]() Kod <?php function pobierz_microczas() { list($msek, $sek) = explode(" ", microtime()); return ((float)$msek + (float)$sek); } $czas_poczatku = pobierz_microczas(); ?> </b><b> przed <head> i w <body> : Kod <?php $czas_konca = pobierz_microczas(); $czas_trwania = round($czas_konca - $czas_poczatku, 2); echo 'Strona wygenerowana w czasie :'.$czas_trwania.' sek.'; ?> </b><b> Bardzo proszę o pomoc ! Pozdrawiam ! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 04:29 |