![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym przedstawić do oceny zaczatek gry o nazwie Altaron Web Edition. Proszę o testowanie z minimum dwoma graczami, tj. dwie osoby na osobnych komputerach (lub przeglądarkach)
![]() http://other.fnin.eu/AWE/ Miłej zabawy! PS. Prosze o rejestrację, ponieważ na 1 koncie nie ma możliwości aby grało kilka osób, dlatego nie podaję testowego konta. :] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 6 Dołączył: 26.03.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, ogólnie wrażenie całkiem pozytywne, chociaż interfejs - słaby.
Postacie przeskakują, ale wydaje się to wina maszyny. W interfejsie najbardziej razi czat, który psuje efekt ! Pozdrawiam. -------------------- NULL;
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odświezam postać jak najszybciej można, ale serwer laguje. Nigdy nie będa płynnie chodziły bo to nie C++ czy coś innego
![]() Interfejs jak w Tibi, może dlatego nie zdawałem sobie sprawy z jego trudności. ![]() I nie rozumiem zdania o chacie? Brzydki, czy ten blur psuje denerwuje? Bez blura bys pisal, chcial pójść i wpisał jakieś cyfry :] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Sama gra mi sie podoba tzn jesli chodzi o grafe przypomina mi MF
![]() ![]() P.S zawsze bylem ciekawy jak sie robi gry online, dalbys mi kod client.html? Mam tylko 2 zastrzezenia co do samej gry gdy klikne na jakis przedmiot mam: -usun -Uzyj/zaloz Jednak jak juz go zaloze klikajac na rzeczy w ekwipunku nie moge ich zdjac ani usunwac to raz 2 to fajnie by bylo gdy byl drag&drop czyli biore przedmiot i przesuwam go do Ekwipunku a on sie sam dodaje w dane miejsce, i jeszcze jedno co mi przychodzi do glowy to to ze jak sie da usun fajnie by bylo gdyby przedmiot nie znikal a lezal na podlodze zeby inny mogli go wziasc ![]() -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 335 Pomógł: 34 Dołączył: 9.11.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak w ogóle to o co chodzi w grze? Masz questy czy cuś i tyle? Ile tych questów w ogóle jest? I czy nie są te questy typu podejdź do skrzyni i quest zaliczony?
-------------------- > > > Tworzenie stron < < <
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
PS. Prosze o rejestrację, ponieważ na 1 koncie nie ma możliwości aby grało kilka osób, dlatego nie podaję testowego konta. :] W takim razie nie mogłeś założyć 2 kont testowych? ![]() Moje konto: login: xxx (3 x) hasło: xxxx (4 x) Tak w ogóle to o co chodzi w grze? Masz questy czy cuś i tyle? Ile tych questów w ogóle jest? I czy nie są te questy typu podejdź do skrzyni i quest zaliczony? O to samo miałem zapytać ![]() Co mnie wkurza w grze: - przesuwanie okna przeglądarki wraz z ruchem postaci :/ - pod Operą nie można "otworzyć" skrzyni - kompletnie nic się nie dzieje. Z oceną się wstrzymam - na razie nie bardzo jest co oceniać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podczas chodzenie w górę lub dół przewija się też strona, co jest strasznie wkurzające. Ale nie rozumiem sensu gry
![]() |
|
|
![]()
|
|
Co do chodzenia... wystarczy przeczytac czerwony tekst. Numlockami się poruszać
![]() Gra nie ma sensu, to sam podstawa. Chciałem tylko o ocenę funkcjonalności i wkurzających elementów gry. Questami, mapkami, potworami, itemkami zajmą się inni ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo fajne! Uwielbiam takie zabawy
![]() ![]() Hupi! Założyłem zbroję. Teraz tylko napisz, ze daje +10 do obrony przed ciemnymi czarami i +5 do wytrzymałości i GRAMY! ^^ Ten post edytował Kildyt 20.10.2008, 16:34:33 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
Nie będę powtarzał po innych użytkownikach, ponieważ gra bardzo fajna. Jedynie co mi się nie spodobało, to brak opisu gry. Wchodzę na stronę główną, a tam zero informacji o fabule, sterowanie... proste FAQ powinno być.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hihi, taka prosta gra, a nas już tutaj podnieca ten "wirtualny świat". Może umówimy się wszyscy na jakąś godzinę do gry? Pogadalibyśmy sobie.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Miło mi słyszeć. Wieczorem dostanę lepszą maszynę i zabieram się za system walki turowej między graczami. :] Póxniej między potworkami, npcki i trzeba stworzyć fabułę. na szczęście wzory mam z innego projektu w którym uczestnicze, ale który działał będzie jako serwer Tibi.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
jak wchodze na forum:
<br /> <b>Notice</b>: Undefined index: userId in <b>/AWE/Application/Forum/Action.class.php</b> on line <b>8</b><br /> <br /> <b>Notice</b>: Undefined index: userId in <b>/AWE/Application/User/Model.class.php</b> on line <b>35</b><br /> <br /> <b>Notice</b>: Undefined index: userId in <b>/AWE/Application/User/Model.class.php</b> on line <b>35</b><br /> a co do gry: jak zmienić wygląd postaci ![]() Ten post edytował Spawnm 20.10.2008, 19:12:07 |
|
|
![]()
|
|
Sesia się nie stworzyła
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajnie, choć trochę mi się z tibią źle kojarzy
![]() IMHO lepiej by było, gdyby te wszystkie teksturki były większe - 32x32, albo chociaż 24x24 ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Teraz to byłby problem, ale postaram się to jakoś ujednolicić. Dużo zmian będzie, ale się powinno udać. Te grafiki to są z Tibia Me
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
zmiany zacznij od poprawy forum , nadal błędy , dodatkowo w tematach nie pisze kto co napisał
![]() i na dole widac: zablokuj temat. Posts //daj po polsku to ma być chyba gra dla polaków , daj jakiś css inputom bo strasznie psują wygląd ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie testowałem technicznie... ale fajne mimo wszystko
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
Przerobiłem skrypt na wielkość grafik takich jak podasz w settingach, ale potrzebuję grafika chętnego do pomocy.
![]() ![]() @down Zwiększyłem, tzn. można wybrać w ustawieniach, dałem narazie 32px i wygląda nieźle, ale pracuję na rozpikselowanych grafikach, więc nie powiem, żeby to jakoś powalało na nogi. ;/ Ten post edytował bim2 22.10.2008, 20:28:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Koniecznie popracuj nad utworzeniem animacji przejścia z jednego pola na drugie. Wiem, że zapewne będzie to trudne, ale na pewno możliwe. Wydajność javascriptu we współczesnych przeglądarkach powinna wystarczyć.
[edit] No i całość jest zdecydowanie za mała. Znacznie poprawisz efekt powiększając grafiki i widoczny obszar mapy. Ten post edytował l0ud 22.10.2008, 20:19:36 -------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:39 |