![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Linek98- |
![]()
|
Goście ![]() |
Jak wysyłam zmienną przez url np:
strona/plik.php?imie=Marcin&nazwisko=Kowal pobierając zmienne $_GET['imie'] oraz $_GET['nazwisko'] pobiera tylko tą pierwszą. Druga jakby w ogóle nie istniała. Gdy wyświetlam całą tablicę używając print_r to tak samo pokazuje tylko pierwszą zmienną a po drugiej nie widać śladu. Czyli w tym przypadku wyświetla mi tylko zmienną imie. Zamieniając kolejność zmiennych... strona/plik.php?nazwisko=Kowal&imie=Marcin pobiera nazwisko... Wydaje mi się, że jest to problem z konfiguracją php na serverze ale nie mam pojęcia co tam trzeba zmienić... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd pochodzi ten link? Może zamiast & powinno tam być & ?
-------------------- |
|
|
-Linek98- |
![]()
|
Goście ![]() |
No właśnie dzisiaj znowu szukałem w google co może być tego przyczyną i jak zobaczyłem & to pełen nadziei spróbowałem lecz bez efektu :<
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 3 Dołączył: 13.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pobierając zmienne $_GET['imie'] oraz $_GET['nazwisko'] pobiera tylko tą pierwszą. Druga jakby w ogóle nie istniała. Gdy wyświetlam całą tablicę używając print_r to tak samo pokazuje tylko pierwszą zmienną a po drugiej nie widać śladu. Może nie istnieje, bo jest błąd w skrypcie wysyłającym ? -------------------- |
|
|
-Liinek98- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie obacziłeś ;p
Wysyłam zmienne sam żeby po prostu sprawdzić czy działa... Mam tu na myśli to, że adres url tak układam, że zmienne są wysyłane przykłąd dałem w pierwszym poście. strona/cos.php?imie=Jan&nazwisko=Tkeorefe |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 3 Dołączył: 13.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
strona.php?imie=Adam&nazwisko=Kowalski
I tak nie działa ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisz sobie print_r($_GET);
dzieki temu wyświetlisz WSZYSTKIE zmienne zapisane w get. Napisz co widizisz Ten post edytował MWL 19.10.2008, 16:28:00 -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
-Linek98- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat Gdy wyświetlam całą tablicę używając print_r to tak samo pokazuje tylko pierwszą zmienną a po drugiej nie widać śladu. Mogłeś mojego posta przeczytać przynajmniej ;p |
|
|
-Linek98- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I nie ma literówki albo polskich znaków?
-------------------- |
|
|
-Linek9999- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Albo coś się wcześniej w skrypcie dzieje z tym $_GETem
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie to najłatwiej pokazać cały skrypt.
|
|
|
-Linek98- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dobra doszedłem do tego sam ale dzięki za próby ;p
ROZWIĄZANIE: użyłem funkcji urlencode a to co zwróciła wrzuciłem jako adres i śmiga... np:
W rezultacie URL (przynajmniej u mnie) wygląda tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 09:01 |