![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak wyglada skrypt ktorego uzywam (wsyzstkie maile, login i haslo normalnie w nim sa wpisane ;])
E-mail nie mogl zostac wyslany, przyczyna :B³šd SMTP: NastĂŞpujšcy odbiorcy sš nieprawidÂłowi: gallareton@mtv.pl A to blad ktory mi sie wyswietla... uzywa ktos moze phpmailera i wie co jest nie tak? Bo probowalem rozne maile i zawsze wysiwietla, ze nieprawidlowy odbiorca Czy naprawde nikt tego nie uzywa? Jesli tak to moglby ktos chociaz dac jakis opis jak skonfigurowac komputer, zeby funkcja mail() dzialala i co zrobic, zeby dzialala na serverze funpic.de ? Ten post edytował Gallareton 21.10.2008, 21:08:49 -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
Lepiej milczeć i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
PHPMailer ma pewną odchylke. Polega ona na tym, ze gdy podasz złe dane do swego konta pocztowego, z ktorego bedziesz wysylal maile to PHPMailer napisze, ze twoj adresat jest nieprawidlowy.
Czyli to nie twoj adresat jest zly, tylko Twoje dane do konta lub nie moze sie akurat połączyc z Twoim kontem -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2007 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A mozna wiedziec na jakich pocztach phpmailer nie dziala? (z tego co czytalem, to m.in. na gmailu) Bo byly na pewno dobrze wpisane... zreszta na wszelki wypadek je jeszcze przejrze
-------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
Lepiej milczeć i wydać się głupim, niż odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Wysylalem z wielu i nie mialem problemow.
Co do gmaila to w starych wersjach PHPMailera byly haki na gmaila a w nowej wersji PHPMAiler juz chyba sami to rozwiązali edit: Cytat Zresztą dlaczego miałby działać wybiórczo? Bo w starszej wersji na gmailu nie dzialal. Spowodowane to bylo sslem czy jakos tak. W nowej wersji to chyba juz rozwiazali
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to chyba macie na myśli baaardzo starą wersję. Pisałem aplikację, w której PHPMailer działał na skrzynce GMaila jakieś trzy lata temu i nie pamiętam żadnych problemów.
|
|
|
![]()
|
|
A widzisz, a ja pamietam. Nawet pamietam jak szukalem rozwiązan bo ludzie tez mieli problem. Nie pamietam jednak na jakiej wersji to bylo, ale jakis czas temu
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wlasnie poprawnie sie zalogowalem za pomoca danych z pliku i wciaz wyswietla mi, ze nieprawidlowy adresat :/ Probowalem wysylac wiadomosc i z o2 i z gmaila na 2 rozne maile (oba na gmailu), cos jeszcze moze byc nie tak?
Co do podpisu... przepraszam, poprostu mi sie strasznie nudzi czekajac na odpowiedzi To jak dopomoze mnie ktos jak jest z ta funkcja mail()? Bo phpmailer "ani drgnie" Ok, przepraszam juz dziala... Poprostu wczesniej uzylem z phpedii bodajze skryptu do wysylania maila, a teraz sprobowalem z pliku example i dziala. Widocznie maja na phpedii blad, a ja niepotrzebnie przez to posty nabijam. Jeszcze raz przepraszam Ten post edytował Gallareton 21.10.2008, 21:36:29 -------------------- Mowa jest srebrem, a milczenie złotem...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:35 |