![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2003 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie zapytanie, które wczytauje dane do bazy z pliku:
[php:1:25ffa8f856]<?php $sql = mysql_query("LOAD DATA INFILE 'g:mypliktest.txt' INTO TABLE pytania FIELDS TERMINATED BY 'rn' ESCAPED BY '' LINES TERMINATED BY 'rn'"); ?>[/php:1:25ffa8f856] W przypadku powyzej wszystko działa ładnie, ale przeniosłem skrypt na serwer i musze podac ścieżka dostępu go katalogu: /var/www/html/egzamin/pub/test.txt Tylko że jak podam taką to nie działa. Jak ma wyglądać poprawna ścieżka do pliku ![]() -------------------- Koko dżambo i do przodu ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co nie działa? Jaki komunikat wyświetla? Może php nie może czytać z określonego pliku? Sprawdź prawa dostępu.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2003 Skąd: Mazowieckie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
funkcja:
[php:1:084e5c465d]<?php $blad = mysql_error(); echo $blad; ?>[/php:1:084e5c465d] pokazuje takie cos: The file '/var/www/html/egzamin/pub/test.txt' must be in the database directory or be readable by all prawa do wszystkich plików i katalogów mam ustawione na max. -------------------- Koko dżambo i do przodu ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 12:00 |