![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Domyślam się, że temat pewnie był już wałkowany ale naprawdę sporo szukałem na tym i na innych forach i nie znalazłem odpowiedzi rozwiązującej mój problem. W PHP jestem zieloniutki, swój formularz zapożyczyłem z sieci i dostosowałem go do swoich potrzeb oraz dołączyłem sprawdzanie poprawności e-maila. Potrzebuję jeszcze dołożyć opcję wysyłania kopii wiadomości do nadawcy e-maila z odpowiednią treścią (inną niż przychodzi do mnie). W innych postach znalazłem rady aby dopisać po prostu pod funkcją mail drugie jej wywołanie z innym adresem (zmienną) ale niestety u mnie nie chce to działać. Błąd UNEXPECTED @ lub jeśli mail bez @ to wtedy UNEXPECTED STRING.
Funkcja mail wygląda u mnie następująco: Kod @mail("moj@email.pl","Wiadomość ze strony www","$message","$header") zmienna odpowiadająca za adres e-mail nadawcy to $email. W jaki sposób dołączyć do mojego formularza opcję wysyłki potwierdzenia do nadawcy meila? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 31 Dołączył: 26.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
brak średnika powinno być
i wtedy daj jedno pod drugim i będzie działać. Po za tym zawsze możesz skorzystać z BCC lub do mail dodać drugiego odbiorcę W obu jednak przypadkach wyślesz tą samą wiadomość dwa razy co więcej w drugim będą widoczne dwa adresy email. -------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra rada: nie obejmuj zmiennych cudzysłowem.
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś źle robię lub czegoś nie rozumiem bo nie chce u mnie zadziałać. Zrobiłem dokładnie tak:
W takiej formie niestety meile nie przychodzą na adres nadawcy i wyskakuje "nie udało się wysłać wiadomości".
Nie przychodzą również gdy wykasuję cudzysłowy "". Jak dokładnie powinna wyglądać na funkcja w drugiej linii? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 274 Pomógł: 35 Dołączył: 18.07.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzie stosujesz to die? Napisz więcej kodu cały, który służy do wysyłki, może spróbuj tak
i napisz co wyjdzie -------------------- "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota,
choć nie jestem pewien co do tej pierwszej." Albert Einstein Wirtualny Rynek Predykcyjny |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzie stosujesz to die? Napisz więcej kodu cały, który służy do wysyłki, może spróbuj tak i napisz co wyjdzie usun malpy przed mail i napisz co ci zwraca funkcja i czy sie wysyla, byc mzoe w $headers masz cos zle
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem jak napisaliście - wywala błąd "nie udało się 2" czyli chodzi o drugą dopisaną linię.
Po usunięciu małp przed mail tak samo (nie ma znaczenia czy małpa jest czy nie ma). Wklejam cały mój kod:
Przepraszam, że podbijam ale bardzo zależy mi na rozwiązaniu mojego problemu, a sam nie mogę sobie z nim poradzić. Jak przerobić kod aby nadawca otrzymał potwierdzenie wysłania formularza, najlepiej innej treści niż ja dostaje (np.zmienna &messagenadawcy). Kod powyżej. Z góry wszystkim dziękuje za poświęcony czas. |
|
|
-k37- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:55 |