![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Wkoncu sie poddalem bo niby jest tego pelno w sieci, a ja dalej nie moge wyslac najprostszego meila. Mianowicie chcial bym wyslac zwyklego meila przy pomocy funkcji mail() dostepnej w php. Dzialam na: PHP 5.2.6 Apache 2.2.9 WinXp Dzialam na tym lokalnie (wszystko zainstalowane jest na moim kompie) No i jak mozna wyslac tego meila? Skrypt:
Plik *ini: [mail function] ; For Win32 only. SMTP = localhost smtp_port = 25 ; For Win32 only. sendmail_from = saren@localhost probowalem tez sendmail_from = "From: saren@localhost" W jaki sposob mozna uzyc na moich ustawieniach tej funckji? Czy musze koniecznie cos jeszcze doinstalowac (phpMailer) Moge to zainstalowac, ale poprostu chcem wiedziec jak dziala ta funkcja w praktyce. Jezeli to potrzebne to mam tez na kompie Outlook'a i brak jakiegos innego daemona poczty czy czegos obslugujacego SMTP, ale z tego co wiem to Apache wystarczy. Znany wszystkim kod bledu jaki otrzymuje: Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\comicsite\roz11\firstmail.php on line 2 Pozdrawiam! saren_as
Powód edycji: zmieniełem temat (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 590 Pomógł: 40 Dołączył: 11.01.2007 Skąd: Centrum Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pracujesz lokalnie i nie masz zainstalowanego serwera poczty na co właśnie wskazuje błąd.
-------------------- 404
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pracujesz lokalnie i nie masz zainstalowanego serwera poczty na co właśnie wskazuje błąd. o_O Dobrze wiedzieć, ciekawe jak miałby to obsłużyć ![]() OK wiec palnalem gafe, ale z tego co wyczytalem z mojej ksiazki, z ktora sie ucze wynika ze chyba wlasnie tak jest. W sumie nie wazne ... posmieliscie sie, a teraz prosze o konkrety ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najłatwiej jest zorganizować sobie darmowy hosting
![]() Ewentualnie google.pl i szukaj pod hasłem "serwer poczty dla windows" Tu masz kilka: http://www.idg.pl/ftp/kategoria/pc_208/Ser...y.pocztowe.html Ja już nic więcej nie wiem, nie zdarzyło mi się stawiać czegoś takiego (tzn zdarzyło, ale bez efektu ![]() Ten post edytował drPayton 17.10.2008, 11:37:40 |
|
|
![]()
|
|
Najłatwiej jest zorganizować sobie darmowy hosting ![]() Ewentualnie google.pl i szukaj pod hasłem "serwer poczty dla windows" OK rozumiem. A jak sie ma teraz do tego phpMailer? Co on mi da dodatkowo? PS. Cytat z ksiazki, ktory mnie wprowadzil w blad "Jesli nie uzywa sie aplikacji sendmail lub ma sie zainstalowany serwer Apache w systemie Windows, mozliwosci jest kilka. Mozna wykorzystac istniejaca usluge SMTP lub zainstalowac osobny serwer poczty, np Mailtraq." |
|
|
![]()
|
|
"Mozna wykorzystac istniejaca usluge SMTP"
No to właśnie o tym pisałem - znajdź darmowe konto pocztowe, które umożliwi to ![]() "lub zainstalowac osobny serwer poczty" A o tym napisał @Cienki1980 ![]() |
|
|
![]()
|
|
"Mozna wykorzystac istniejaca usluge SMTP" No to właśnie o tym pisałem - znajdź darmowe konto pocztowe, które umożliwi to ![]() Jeszcze Was pomecze:) No to jezeli posiadam to co juz napisalem i dodatkowo mam darmowe konto pocztowe na gmail (ktore umozliwia obsluge SMTP) to jak to mam teraz poskladac zebym mogl wyslac tego ... meila ![]() Edit... OK juz mi cos zadzialalo. Zainstalowalem Free SMTP Server i na tym poszlo, lecz wiadomosci dochodza niestety tylko na skrzynke user@googlemail.com (user@wp.pl oraz user@interia.pl nie dziala) Dzieki za pomoc! Ten post edytował saren_as 17.10.2008, 15:30:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:33 |