![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
mam duży problem otóż tworze sobie rotator bannerów i nie potrafię obliczyć ilości kliknięć na banner typu *.swf Kompletnie nie mam na to pomysłu, może ktoś zna rozwiązanie tego problemu i zechciał by się nim podzielić ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po kliknięciu na baner powinno przenosić do np. liczenie.php?nazwa=nazwabanera. Tam też liczenie i potem przekierowanie headerem.
Pozdrawiam. -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MitS - w taki sam sposób co inne bannery.
Rozwiązaniem tutaj powinien być if rozpoznający czy obraz banneru jest swf czy innym plikiem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Reklamy flash powinny mieć zaszytą zmienną podawaną do pliku SWF w parametrze, która przechowuje adres na jaki ma przekierować - na odpowiednią stronę w twoim serwisie, który zliczy kliknięcie dla tej reklamy i przekieruje na odpowiedni adres końcowy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 3 Dołączył: 7.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdz czy onClick bedzie dzialal na obiekcie
mozesz tam podstawic plik ajaxa do zliczania dzialalo by uniwersalnie dla wszystkich plikow swf, bez ich edycji nie testowalem tego sposobu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 5 Dołączył: 8.02.2005 Skąd: Olsztyn / Zatorze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za odpowiedzi.
Cytat Po kliknięciu na baner powinno przenosić do np. liczenie.php?nazwa=nazwabanera. Tam też liczenie i potem przekierowanie headerem. Cytat MitS - w taki sam sposób co inne bannery. Hmmm tu nie jestem pewien czy powinno tak być tzn. jeśli są bannery typu .swf, które posiadają w sobie 4 przyciski do 4 różnych stron to co wtedy? Cytat Rozwiązaniem tutaj powinien być if rozpoznający czy obraz banneru jest swf czy innym plikiem. Sam if mam liczenie dla bannerów statycznych mam, ale z swf'ami nadal mam problem Cytat Reklamy flash powinny mieć zaszytą zmienną podawaną do pliku SWF w parametrze, która przechowuje adres na jaki ma przekierować - na odpowiednią stronę w twoim serwisie, który zliczy kliknięcie dla tej reklamy i przekieruje na odpowiedni adres końcowy. Też ten pomysł wydaje się zły, gdyż osoba dająca banner reklamowy przykładowo daje ten sam banner dla 50 serwisów to wątpie czy tej osobie chciało by się specialnie dla mojego serwisu dodawać coś do action script'a w szczegolności gdy może się na tym nie znać (bo banner tej osobie mogła robić inna osoba). Cytat sprawdz czy onClick bedzie dzialal na obiekcie mozesz tam podstawic plik ajaxa do zliczania dzialalo by uniwersalnie dla wszystkich plikow swf, bez ich edycji nie testowalem tego sposobu sam na to już wcześniej wpadłem ale niestety to nie działa tak jak bym chciał tzn. onclick działa zanim animacja się pojawi, gdy się pojawi onclick już nie działa :/ To by było najlepsze rozwiązanie, ale niestety chyba odpada. Ma ktoś jakieś jeszcze ciekawe pomysły które mogły by zadziałąć ? Pozdrawiam Ten post edytował MitS 19.10.2008, 17:49:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 4 Dołączył: 6.11.2008 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
odświeżam bo mam ten sam problem, jak zliczyć kliknięcia w baner *.swf jeśli nie mogę ingerować w jego kod.
dostaje baner od reklamodawcy i tam jest już zaszyty adres na który ma kierować i nie mogę go zmodyfikowac żeby pzeszedł przez mój skrypt zliczający. może ma ktoś jakieś pomysły? Ten post edytował tomek_ 11.12.2008, 11:10:20 -------------------- Dysortografik -> nie besztać za błędy ;P
pomogłem ? -> kliknij "pomógł" ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wtedy odrzucasz taką reklamę. Popatrz sobie na reklamy flashowe w największych serwisach - wszystkie mają zmienną ?clickTag (lub ?click lub ?gaadlink) określającą adres przekierowania. Jest to swego rodzaju standard (a jednym adserverem zarządzam technicznie
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 10:14 |