![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Testuję właśnie serwer pewnej firmy, ale nie wiedzieć czemu niemogę kopiować plików przez funkcję copy("plik.txt", "plik2.txt"); czy to jest możliwe że administrator serwera dał jakieś ograniczenia?
Plik który chcę kopiować ma chmod 777 i powinno być ok. Napiszcie cokolwiek czy to może być wina konfiguracji serwera? może sprawdzić na innym? Server posiada oprogramowanie php 4.3.4 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdż uprawnienia katalogu do którego kopiujesz ... :wink:
winno być 777 -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki działa
![]() THX za błyskawiczną reakcję, ide dajej - testować ... |
|
|
![]()
|
|
JEszcze mam jedno pytanko, jak pod Unixem skopiować plik do jakiegoś katalogu? Ja robię to następująco
copy("logo.jpg", "card_data/logo2.jpg"); ale niedziała. Pod windowsem mi dizałało a teraz niemogę sobie poradzić. Wplik i katalogi mają prawo 777 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czekaj, czekaj
![]() po kolei... nie kopiuje pliku ? a napewno tam jest ten z kad go pobierasz? napewno są odpowiednie prawa ? UPDATE... a ścieżka .... chyba powinna być bezwzględna [php:1:03eb2cf5ef]<?php copy ("sciezka do pliku/plik.txt","sciekza do pliku/plik.txt"); ?>[/php:1:03eb2cf5ef] -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
NIe, ścieżka nie musi być bezwględna.
A masz odpowiednie prawa dla pliku który kopiuje i dla folderu z którego i do którego kopiujesz? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tak napewno jest tam ten plik. Katalog wygląda następująco:
w katalogu kf mam plik logo.jpg [kf/logo.jpg] w tym samym katalogu mam skrypt upload.php [kf/upload.php] narazie mam koipować plik potem bedzie uploadował. i katalog [kf/card_data] gdzie ma kopiować grafiki pliki i katalogi maja prawo 777 plik upload wygląda następująco Kod <?
copy("logo.jpg", "card_data/logo.jpg"); ?> i niedziała |
|
|
![]()
|
|
[php:1:ba41f557c4]<?php
$zkad = "/home/katalog_z_plikiem/"; $dokad = "/home/katalog_do_skopiowania/"; copy($zkad."logo.jpg",$dokad."card_data/logo.jpg"); ?>[/php:1:ba41f557c4] spróbuj... więcej nie mam pomysłów :? -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
|
|
![]()
|
|
Już działa. Wielki dzięki. Skasowałem folder założyłem od nowa nadałem prawa i działa. Sorki za zawracanie głowy
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 16:07 |