![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 5 Dołączył: 14.10.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie odnośnie tworzenia portalu, mianowicie: chciałbym, aby po każdej akcji użytkownika (edycja postu, wylogowanie, błędy) pojawiały się komunikaty o zakończeniu akcji/błędzie, dokładniej chodzi mi o to, aby w którymś miejscu w portalu się one pojawiały. Przykład, mam przy edycji postu obsługę wyjątków, i teraz gdy wszystko zakończy się pomyślnie, chciałbym, aby wyświetlił się powiedzmy index, z komunikatem, że wyedytowano post w którymś miejscu, próbowałem robić to poprzez includowanie poszczególnych części serwisu i wpisywanie w odpowiednie miejsce tego komunikatu, ale dalej pozostaje url np(http:foo.foo.pl/edit.php?id=7). Jak zrobić, by po takiej akcji w przeglądarce ukazał się URL foo.foo.pl a w zawartości ten właśnie komunikat? Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2 headery. Adres przez $_GET lub $_SESSION.
Wygląda to tak: przekierowujesz do jednej, a na tej drugiej powrót po jakimś czasie. Moim zdaniem lepszy byłby chociażby popup, oczywiście tylko w najpotrzebniejszych miejscach. Mam nadzieję, że cię dobrze zrozumiałem bo to trochę zagmatwałeś ![]() -------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 5 Dołączył: 14.10.2008 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakie pytanie, taka odpowiedź więc i ja Cię chyba nie zrozumiałem
![]() Ale obrazowo, to chodzi o takie coś, jak na przykład na naszej klasie, po edycji czegoś, wyświetla się zielony komunikacik, a ja chciałbym, żeby nie pozostawał mi URL http://foo.foo.pl/edit.php?id=6 tylko index powiedzmy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 15 Dołączył: 29.04.2005 Skąd: Gdynia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie da rady moim zdaniem. Chyba, że tymi przekierowaniami. Ale to jest pozbawione sensu.
-------------------- (\.../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination. (> <) Zanim zapytasz | Też się przyda | Pomogłem ci? Kliknij "Pomógł" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 22 Dołączył: 21.05.2007 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 13 Dołączył: 15.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to najlepiej bedzie w sesji
przykładowo w edycji
i w index-ie
mniej więcej idea coś podobnego używam w ZendFramework ( FlashMessege ) i mi się podoba -------------------- Everything should be made as simple as possible, but not simpler. - A.Eainstein
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie o coś takiego mi chodziło
![]() Wielkie dzięki! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 06:15 |