![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
chciałbym schować wszystkie elementy klasy .obrazek, oprócz tego na którym jest aktualnie focus jak zrobię tak, to chowa wszystkie, łącznie z tym co ma focus: Kod $(".obrazek").hide(); potrzebuję czegoś w stylu: Kod $(".obrazek").!focus.hide(); ale nie mogę się doszukać ;]
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a jak ty wywolujesz te funkcje? na jakis klik czy cos takiego? Pokaz kod, bedzie latwiej pomoc
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function petla_czasu() { ajaxFunction(); $(".ukryty").hide(); // to jest klasa którą chcę ukryć t=setTimeout("petla_czasu()",1000); } kod wywołujący wygląda jak powyżej - co sekundę się wywołuje ta funkcja |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 18 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zle bedzie jak ukryjesz ALL i pokazesz THIS ?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 18 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No jak masz focus to znaczy ze kliknales, a wtedy masz $(this) pod reka.
Chyba, ze robisz mouseover, to tez masz - z tego zdarzenia. Kod <script> $(document).ready(function() { $('.hider').click( function(){ $(".hider").each( function(){ $(this).hide(); } ); $(this).show(); } ); }); </script> Natomiast drugi sposob - mozesz miec klase .ukryty_fokus - taka sama wewnetrznie jak .ukryty. Wtedy podczas fokusu zmieniasz ja na .ukryty_fokus i $(".ukryty").hide() - zrobi wiadomo co. Ten post edytował cbagov 15.10.2008, 17:41:34 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:18 |