![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--romaN-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam następujący skrypt, który odpowiednio sortuje dane, jednak wydaje mi się zbyt obszerny jak na rolę jaką pełni. Czy idzie to rozwiązać w inny sposób ?
Później wywołuje np: Z góry dziękuję za okazaną pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Jasne, że można prościej:
Ja bym jednak rozważył rozbicie kolumny do sortowania oraz metody sortowania na osobne zmienne GET np. ?orderBy=nick&ascDesc=0|1 (np. 0 = ASC, 1 = DESC). Ponadto przekazałbym te dane poprzez parametry funkcji, a nie odwołując się poprzez $_GET bezpośrednio w funkcji. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 17 Dołączył: 28.12.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź jakie zapytanie chcesz zrobić /do tego to chyba najlepsza pętla / zapisz do zmiennej i podstaw zmienną do zapytanie MySQL-a
edit: zgadzam się z przedmówcą nie dawaj takich zapytań przez GET Ten post edytował Chrom 14.10.2008, 19:18:57 |
|
|
--romaN-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Zrobiłem tak jak poradziłeś, jednak nie wiem czy dobrze rozdzieliłem...
np.
Odwołanie:
Dziwnie wygląda z dwoma znakami równości, wykazuje oznaki że działa. Cytat Ponadto przekazałbym te dane poprzez parametry funkcji, a nie odwołując się poprzez $_GET bezpośrednio w funkcji. W jaki sposób ? Dodam, że korzystam z smarty. Funkcję sort_users() mam w pliku function.admin.php, który następnie includuje w pliku /admin/users.php, plik ten natomiast wyświetlam w cp_users.tpl. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 20:18 |