![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 14.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem.
Korzystam ze skryptu SimpleCMS. Moje podstrony są wywoływane przez linki w menu: CODE <li><a href="page.php?id=1" target="centerframe"></li> <li><a href="page.php?id=2" target="centerframe"></li> <li><a href="page.php?id=3" target="centerframe"></li> Treść page.php wygląda następująco: CODE $id = $_GET['id']; database_connect(); $query = "SELECT * from content WHERE id = $id"; $error = mysql_error(); if (!$result = mysql_query($query)) { print "$error"; exit; } while($row = mysql_fetch_object($result)){ $content = $row->text; print("$content"); } ?> Na stronie w pliku index.php zawartość podstron jest osadzana poprzez: CODE <iframe src="page.php?id=1" width="550" height="400" name="centerframe" id="centerframe" frameborder="0"></iframe> Chciałbym, żeby na stronie nie były używane ramki i podstrony chciałbym osadzać używając php. Nie wiem jak to poprawnie wykonać używając funkcji include. Bardzo proszę o pomoc. Ten post edytował b4682 14.10.2008, 16:57:03 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może ajax?
1. robisz pliczek nazwa.php gdzie z bazy wyciągasz treść. 2. js tworzysz nowy objekt o wartości HTTPRequest; 3. Wysyłasz zapytanie get do tego objektu poprzez metodę open i wskazujesz na wcześniej utworzony pliczek nazwa.php; 4. odpowiedz tez javą wklejasz przez innerHTML do jakiegoś div-a na stronie; ps. fajnie działa, bez przeładowywania stronki. literatura(pierwsze lepsze z google): http://snippets.dzone.com/posts/show/3650 http://www.php.rk.edu.pl/w/p/ajax-i-pobier...trznych-plikow/ Ten post edytował marcin_rakowski 15.10.2008, 22:39:36 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sory że nie na temat, ale w tym kodzie co podałeś istnieje bardzo duża luka bezpieczeństwa umożliwiająca przejecie bazy danych
zmienne nie są filtrowane powinieneś użyć albo funkcji addslashes() albo mysql_escape_string() jak coś to mogę Ci polecić wspaniały CMS ale jak chcesz więcej info to napisz na gg 8786370 pozdr ![]() -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 13:22 |