![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam
Przejrzałem już parę tekstów na temat wyrażeń regularnych lecz nie znalazłem tego co bym chciał. A więc mamy przykładowy tekst: $tekst = 'to jest przykladowy tekst wielolinijkowy i ogolnie ble ble ble'; A teraz chcę ustawić aby po podaniu 'przykladowy' oraz 'ogolnie' pokazało mi co jest pomiędzy czyli ' tekst wielolinijkowy i '. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 1 566 Pomógł: 37 Dołączył: 14.05.2003 Skąd: Kraków ![]() |
key" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual - jest nawet podobny przykład z Twoim problemem.
Edit: a noi jeszcze explode" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo rozumiem tą funkcję Key(), a co do explode to nie chce mi sie tym bawić.
Kiedyś robiłem to normalnie poprzez preg_match() ale teraz zapomniałem jak to szło... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może tak:
Oczywiście należy potem obejrzeć tablicę $znalezione. Ten post edytował JoShiMa 14.10.2008, 13:01:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wszytko fajnie, tylko wynik jest razem z tymi dwoma słowami których mi nie potrzeba.
A chciałbym aby zostało samo ' tekst wielolinijkowy i ' bez tych zbędnych 2 wyrazów (tak wiem, że mogę użyć explode, ale to są kolejne linijki kodu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:21 |