![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy da sie (da sie tylko nie wiem jak:D) zrobic tak ze mam dwa dokumenty
w pierwszym glownym formularz (kawalek kodu) <input type=text name=imie size=30> // plik index.php i drugi plik w ktorym mam kodzik: // plik formularz.php [...] <input type=text name=imie_tmp size=30> // wpisuje wartosc (np imie) <input type=submit value=Przenies> // przycisk [...] // koniec pliku formularz.php i teraz chodzi mi o to aby po kliknieciu na przycisk wartosc z pola imie_tmp przenosila sie automatycznie do pola imie?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 897 Pomógł: 40 Dołączył: 16.12.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
formularz.php
Kod <form name=nazwa action="index.php">
<input type=text name=imie_tmp size=30> <input type=submit value=Przenies> </form> wpisujesz coś w pole imie_tmp, klikasz "Przenieś" i teraz plik główny (index.php) [php:1:2a0a859291] <? $imie_temp = $_POST['imie_tmp']; ?> ... <input type=text name=imie size=30 value=<?= $imie_tmp ?>> ... [/php:1:2a0a859291] chyba o to chodziło... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale czy wtedy trzeba odswiezyc plik index.php zeby to przenioslo??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 15 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo rozumiem w czym problem. czachor dal ci rozwiazanie twojego problemu.
W formularz.php wpisujesz cos do imie_tmp - klikasz Przenies no i otwiera sie index.php z wpisanym imieniem z pola imie_tmp w polu imie. No chyba ze ty chcesz to zrobic wylacznie za pomoca javascript... |
|
|
![]()
|
|
nie nie nie:)
chodzi o to ze mam dwa pliki na raz otwarte jeden w jednym oknie i drugi w drugim i teraz chce przeniesc zawartos pola img_tmp z pliku formularz.php do pola imie na pliku index.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 15 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aha, trzeba bylo tak od razu:
[xml:1:53f33d9306]<script language="javascript"> <!-- function przenies(){ var selectedurl='index.php' win2=window.open(selectedurl) win2.formularz.imie.value=document.formularz.imie_tmp.value } //--> </script> <form name="formularz"> <input type="text" name="imie_tmp"> <input type="button" value="Otworz" onClick="przenies()"> </form>[/xml:1:53f33d9306] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:45 |