![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WITAM,
nie wiem do ktorego to się tyczy i czy akurat do tych języków wiec prosze mnie nie karcić jesli podałem złe tagi ![]() Potrzebny mi skrypt ktory bedzie juz podczas gdy uzytkownik pisze post bedzie usuwał to słowo albo malował je na inny kolor. Myslałem zeby zrobić w ajax wysyłanie po kazdej spacji ostatnie słowo do sprawdzenia czy niema go w jakims pliku a jesli jest to dodanie przed nim i po nim znaczników kolorujących je zeby urzytkownicy wiedzieli ze jak wysla to tych słow nie bedzie ale niewiem jak to zrobic ;/ jesli ktoś miał by jakiś podobny plik albo cos w tym stylu to prosił bym o pomoc. z góry dzieki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Co ci po takiej ochronie skoro javascript mozna wylaczyc... bluzgi wyrzuca sie po stronie php.
Da sie cos takiego zrobic. Przy generowainu stronyu wrzucasz sobie liste bluzgow do javascripta i potem na zdarzenie onkeydown dla textarea wywolujwsz funkcje ktora daje replace bluzgów. Ten post edytował wookieb 13.10.2008, 17:12:37 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm pewnie mozna prościej ;] anyway zgadzam się z przedmówcą xP -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 25.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za to
![]() a miałbym jeszcze pytanko ![]() nie chodzi mi o bbcody bo one sie wyswietlaja w textarea jako kod a mi zalezy zeby juz w texarea były innego koloru. albo czy mozna zmieniać recznie kolor w textarea dla wygranego fragmentu ale zeby było to widoczne od razu a nie po wysłaniu ![]() dzieki chlopaki ( i dziewczyny) z góry. Ten post edytował rob3rt0 13.10.2008, 19:47:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Nie da sie bez stworzenia wysywiga.
Ten post edytował wookieb 13.10.2008, 19:49:58 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
chodzi mi o taki efekt jak tu:
http://us.ajax13.com/en/ajaxwrite/ zeby juz podczas pisanie mozna było zmieniać kolor. nie musi się to odbywać automatycznie wystarczy tylko zeby od razu mozna było zobaczyc jak to wyglada ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz dodać obok div'a który będzie nab ierząco wyświetlał za każdym poparwieniem jak post będzie wyglądał i tam wrzucać znaczniki span itp dla słów i w kodzie - wtedy odrazu będzieszm iał podgląd post'a . (z kolorami)
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 07:13 |