![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 6 Dołączył: 30.06.2008 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić doświeżania div'a w jquery?
W mintAjax wyglądało to tak: Kod function refresh() { var req = mint.Request(); req.OnSuccess = function () { document.getElementById("mapa").innerHTML = this.responseText;}, req.OnError = function () {document.getElementById("mapa").innerHTML = "Wystąpił błąd !! </br>" + this.responseText + "</br>" + req.xmlHttpRequest.statusText;} req.Send ("moduly/mapa.php"); } var ginter=setInterval(refresh, 1000); Przerzuciłem się na jQuery(według opini frameworków js) i nie wiem jak to przerobić na jquery... Proszę o pomoc :) Ten post edytował Kemsan 14.10.2008, 06:50:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmiast
Kod function () { document.getElementById("mapa").innerHTML = this.responseText; wpisz Kod $("#mapa").text(this.responseText); powinno działać ![]() Ten post edytował zzeus 13.10.2008, 20:33:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 6 Dołączył: 30.06.2008 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co z
Kod var req = mint.Request(); ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślałem że chodzi Ci o zmianę zawartości samego div'a. Jak chodzi o resztę to wszystko jest tutaj napisane - http://docs.jquery.com/Ajax
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Jeśli chcesz tylko podmieniać zawartość diva, to wystarczy użyć funkcji load. Ale jeśli chcesz czegoś więcej (obsługa różnych momentów połączenia, różne rodzaje odbieranych danych), to musisz użyć funkcji ajax.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 08:54 |