![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie ...
Mam taki niewielki problem. Mam plik logowania ktory dziala ok. Loguje sie i ustawiam zmienna op. Nastepnie umiescilem kod na stronie ktory pokazuje dodatkowe menu w razie ustawienia tej zmiennej. Wszystko dziala ok kiedy zmienna jest ustawiona. Natomiast problem pojawia sie kiedy wchodze na strone bez "logowania" i ustawienia tej zmiennej. Oto fragment strony od gory:
probowalem rowniez tak ale dzieje sie to samo.
Na stronie wywala mi cos takiego Notice: Undefined index: op on line 4 No i dalej leci cala strona normalnie. Jak sie tego pozbyc ? Ten post edytował Darill 12.10.2008, 21:15:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 3 Dołączył: 28.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na problemy z sesja ja uzywam:
Kod ob_end_flush(); na koncu kodu, czyli spuszczanie wody po wszystkim co w buforze ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Swoją drogą nie rozumiem po co przepisujesz zmienną do zmiennej zamiast używać w kodzie bezpośrednio $_SESSION['op']. A poza tym session_start()" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual wywołuj zawsze na samym początku strony (przed include" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual) i innymi rzeczami. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK dzieki juz chodzi jak trzeba...
przypisuje sesje do zmiennej bo mi w niektorych miejscach sie kod za bardzo poplatany robil i w ten sposob jest mi latwiej. Fakt sesje powinienem rozpoczac na poczatku... ale dolaczony plik zawiera tylko html head. Dzieki serdeczne. nie sadze bym dal rade sam takie cos wymyslic. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 14:52 |