![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Co z tym bledem mozna zrobic np. http://skrypty24.com/2008/10/11/mini_uploader.html |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 25 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wczesniej bylo wszystko dobrze a teraz blad wyskoczyl z nikad? Jak to mozna naprawic?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 161 Pomógł: 25 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To dlaczego wczesniej nie wyswietlalo tego bledu? Jak mam skonstruowac nowe zapytanie aby blad zniknal?
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem co miałeś wcześniej w tym zapytaniu i czy działało, ale teraz ewidentnie brakuje tam słowa FROM i nazwy tabeli, z której pobierasz dane. Tutaj znajdziesz informacje o składni polecenia select http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html
|
|
|
![]()
|
|
Wczesniej nie musialem wykonywac zadnego zapytania, poprostu bylo wszystko dobrze gdy zainstalowalem ten skrypt, a teraz nie wiem co z tym zrobic :/
|
|
|
![]()
|
|
Wczesniej nie musialem wykonywac zadnego zapytania, poprostu bylo wszystko dobrze gdy zainstalowalem ten skrypt, a teraz nie wiem co z tym zrobic :/ Na prawdę nie wiem jak ci to prościej wyjaśnić. Skrypt zgłasza błąd w zapytaniu
Sprawdź w bazie z jakiej tabeli pobierane są te dane i uzupełnij to zapytanie. |
|
|
![]()
|
|
Latwo powiedziec sprawdz z jakiej tabeli pobiera dane.
Ten post edytował Tiplerek 13.10.2008, 05:46:07 |
|
|
![]()
|
|
Niestety nikt z nas nie zna struktury twojej bazy danych i nie wie z jakiej tabeli pobierasz dane. Jeżeli zainstalowałeś jakiś skrypt to zapewne zainstalowałeś również bazę danych. Sprawdź np. phpMyAdminem w jakiej tabeli znajdują się pola, których szukasz w tym zapytaniu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Latwo powiedziec sprawdz z jakiej tabeli pobiera dane. wypowiedz na poziomie.. Niestety nikt z nas nie zna struktury twojej bazy danych i nie wie z jakiej tabeli pobierasz dane. Jeżeli zainstalowałeś jakiś skrypt to zapewne zainstalowałeś również bazę danych. Sprawdź np. phpMyAdminem w jakiej tabeli znajdują się pola, których szukasz w tym zapytaniu. albo wrzuc na forum strukture swojej bazy danych, tak bedzie chyba szybciej. |
|
|
![]()
|
|
To jest cala skrutkura tego CMS-a a te zapytania pobiera z kilku tabel
![]() Tacy byliscie chetni do pomocy dalem sktruktore bazy danych mysQl i pomocy nie otrzymam? Ten post edytował Tiplerek 13.10.2008, 13:13:05 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Tacy byliscie chetni do pomocy dalem sktruktore bazy danych mysQl i pomocy nie otrzymam? Po pierwsze to troszkę grzeczniej - nikt nie ma obowiązku tobie pomagać. Moim zdaniem problem może leżeć tutaj:
a konkretnie w:
Masz tabelę 'DLE_post' i to pewnie z niej należy pobrać dane. Brakuje tu jednak (jak już ktoś wcześniej zauważył) słówka FROM. Ten fragment powinien wyglądać tak:
czyli należy dodać " FROM ". Wtedy powinno hulać. |
|
|
![]()
|
|
Tak dobrze zgadalem dane sa pobierane z tej tabeli. Jednak gdy ja otworzylem wyswietlilo sie takze wazne
Cytat SQL query: SELECT * FROM `DLE_post` LIMIT 0 , 50 jak mam dodac te FROM i gdzie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Pewnie "otwrzyłeś ją" przez phpMyAdmina. W nim nie naprawisz tego buga - phpMyAdmin służy jedynie do zarządzania bazą danych, a nie do ingerencji w zapytania kierowane do niej poprzez oskryptowanie. Błędu musisz szukać w http://skrypty24.com/2008/10/11/mini_uploader.html, który zapewne jest przefiltrowany w mod_rewrite na jakiś plik PHP (musisz sprawdzić regułki w .htaccess i znaleźć pasującą do wzorca) i w tym pliku go (chyba) znajdziesz. Jak to mówią: po nitce do kłębka
![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak dobrze zgadalem dane sa pobierane z tej tabeli. Jednak gdy ja otworzylem wyswietlilo sie takze wazne jak mam dodac te FROM i gdzie ![]() Co znaczy otworzyłeś? Przez phpMyAdmina? Żeby to naprawić musisz znaleźć plik( najprawdopodobniej z rozszerzeniem .php), w którym znajduje się zapytanie generujące błąd i poprawić to zapytanie. |
|
|
![]()
|
|
Czyli mam szukac w .htaccess?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Nie wiem - to były tylko moje przypuszczenia. // Edit: Zapytania szukaj w pliku PHP, a w którym pliku szukać pewnie dowiesz się z .htaccess Ten post edytował phpion 14.10.2008, 08:35:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 8 Dołączył: 2.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tacy byliscie chetni do pomocy dalem sktruktore bazy danych mysQl i pomocy nie otrzymam? znowu wypowiedz na wysokim poziomie... Czy mi sie wydaje czy to był gotowy skrypt ? Moze poprostu, najszybciej podegrasz te pliki *.php na nowe. baze zostawisz ta ktora obecnie posiadasz/używasz... |
|
|
![]()
|
|
Gotowy ale musialem instalowac modyfikacje, dobra poszukam tego.
W pliki .htaccess sa same pliki odnosniki do pliku index.php nie ma wiecej plikow szukam w .htaccess od skryptu. Tzn. mam rozumiec ze nikt nie pomoze bo nie wiem jak :/? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:46 |