![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam do was pytanie. Zobaczyłem program infobot, on odpisuje na gg pogode, lotto itp. I mam takie pytanko na jakiej zasadzie on działa. W jakim jezyku jest to napisane php, c++? Wie ktoś może?
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klient GG na Linuxa EKG + skrypt napisany w Perlu, Bashu lub Pythonie.
-------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Klient GG na Linuxa EKG + skrypt napisany w Perlu, Bashu lub Pythonie. ...lub PHP -> GG API ;] -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@pyro: Z tym może być problem, bo przyjście wiadomości nie odpali skryptu php, czyli ten musiałby chodzić na okrągło a to problem, natomiast EKG wywoła skrypt
![]() -------------------- Pomogłem? Kliknij przycisk Pomógł pod pomocnym Ci postem.
http://maxik.me/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@pyro: Z tym może być problem, bo przyjście wiadomości nie odpali skryptu php, czyli ten musiałby chodzić na okrągło a to problem, natomiast EKG wywoła skrypt ![]() ..odpali. Wystarczy ze bedzie na hostingu (czynny caly czas) -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdyby był odświeżany co sekundę to tak...
-------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli w php się da? i jak chciałbym miec coś podobnego na kompie to komp musiał by chodzić cały czas? A jak wyślę na jakis serwer np. na ugu.pl to było by?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 23 Dołączył: 2.10.2007 Skąd: Słupsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gadu-Gadu (jako przedsiębiorstwo) bardzo utrudnia programistom życie (chodzi o stworzenie 'bota'). API jest jakieś pokręcone, na grupie dyskusyjnej ciężko dostać odpowiedź na jakieś pytanie i jeszcze jakieś 'porozumienia botowe'... Ja bym pozostał przy rozwiązaniu EKG + Perl/Python
-------------------- banan wszyscy.
|
|
|
![]()
|
|
dzięki za wasze wypowiedzi
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 09:44 |