![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
prosze o wyrozumialosc, gdyz dopiero sie ucze:) Tak czy owak mam problem z wyświetleniem wyników zapytań. Ale żeby nie było prosto to powiem, że wyglada to tak, że potrzebuje wykonac to samo zapytanie i "wyciągnąć" dane z 3 baz danych, następnie: - złączyć wyniki z3 zapytań w jednej tabeli, - pozostawić unikalne wyniki po kolumnie nazwa, - posortować wszystko po nazwie, Problem w tym, że nigdzie nie mogę tego znaleźć. Może ktoś ma inny pomysł jak to zrobić. Za pomoc serdecznie dziękuję. Poniżej wklejam swój kod: Kod $dbh = mysql_connect ( $host, $username, $password )or die ("Połączenie chwilowo niemożliwe, spróbuj za chwilę"); $query1 = "SELECT NAME AS NAZWA, PRICE AS Cena_Hurtowa_Netto FROM STANYMAGAZYNOWE INNER JOIN CENNIKI ON STANYMAGAZYNOWE.ID = CENNIKI.ID WHERE STANY > $wartosc AND CENNIK = $cennik "; $results1 = mysql_query($query1) or die (mysql_errmsg()); $dbh2 = mysql_connect ( $host1, $username, $password )or die ("Połączenie chwilowo niemożliwe, spróbuj za chwilę"); $query2 = "SELECT NAME AS NAZWA, PRICE AS Cena_Hurtowa_Netto FROM STANYMAGAZYNOWE INNER JOIN CENNIKI ON STANYMAGAZYNOWE.ID = CENNIKI.ID WHERE STANY > $wartosc AND CENNIK = $cennik "; $results2 = mysql_query($query2) or die (mysql_errmsg()); $dbh3 = mysql_connect ( $host2, $username, $password )or die ("Połączenie chwilowo niemożliwe, spróbuj za chwilę"); $query3 = "SELECT NAME AS NAZWA, PRICE AS Cena_Hurtowa_Netto FROM STANYMAGAZYNOWE INNER JOIN CENNIKI ON STANYMAGAZYNOWE.ID = CENNIKI.ID WHERE STANY > $wartosc AND CENNIK = $cennik "; $results3 = mysql_query($query3) or die (mysql_errmsg()); |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. możesz połączyć wyniki z 3 zapytań za pomocą array_merge
z sortowanie będzie ciężko ponieważ są to tablice wielowymiarowe :/ Nie wiem aż tak bardzo się nei bawiłem w sortowanie tablic wielowymiarowych za pomocą php'a ale co mi przychodzi do głowy tak na szybko to przelecieć foreach'em wynikowa tablice i nazwy dodawac do innej talicy i przy kazdym wykowyniu petli sparwdzac czy dana nazwa juz wystapila jezeli tak to przesunąć ją na koniec tablicy i zrobić array_pop czyli usunąć ją z końca tablicy i otrzymamy unikalną tablice po nazwie z sortowanie może być gorzej ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widzisz, jak wspomnialem, raczkuje w temacie, wprawdzie bawilem sie wczoraj array_merge ale nic mi nie wychodziło, moze moglbys mi to rozpisac?
dzieki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 12 Dołączył: 9.10.2008 Skąd: Tricity.Rumia() Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu daje kod dzialający według opisu melkorm
Nie jest to ładne rozwiązanie ... Lepiej uzyc array_merge pamiętaj że results z bazy danych trzeba jeszcze zamienic na tablice ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:52 |