![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 11 Dołączył: 5.10.2008 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem związany z divami. Otóż jestem w trakcie tworzenia pewnej stronki. W tej chwili robię jej wygląd, jednak mam problem z divami, które nie trzymają się "kupy." Teoretycznie strona wygląda ok, ale jeżeli scrollem przybliżą lub oddale stronę, od razu wszystko zmienia swoje położenie, mówiąc delikatnie, lata gdzie chce. Tak się dzieje w FF, w Operze od razu wszystko jest źle poukładane, IE to już porażka. Głównie chodzi o div "srodkowa" z napisem "Strona Główna". Tutaj dam kod i screen. Mam nadzieję, że pomożecie, aby tak się nie działo, bo ja już nie mam pojęcia czemu tak, a nie inaczej.
Screen: http://img262.imageshack.us/img262/1685/divlj7.jpg arkusz.css Kod .menu { font-size: 15px; font-family: Tahoma; letter-spacing: 1px; line-height: 18px; margin-top: 10px; padding: 5px; padding-top: 0px; } .menu ul { list-style: none; } .lewa { border: 1px solid #C6C6C6; width: 190px; margin-top: 3px; float: left; } .gora { border: 1px solid #C6C6C6; float: left; margin-top: 3px; width: 1000px; height: 100px; } .prawa { border: 1px solid #C6C6C6; float: right; width: 190px; margin-top: 3px; text-align: center; margin-right: 6px; } .prawa img { margin-bottom: 3px; } .lewa form { margin-top: 35px; text-align: center; margin-bottom: 3px; font-size: 13px; font-family: Tahoma; } h1 { font-size: 16px; font-family: Tahoma; text-align: center; } .srodkowa { margin-top: 3px; margin-left: 3px; border: 1px solid #C6C6C6; float: left; width: 610px; } index.php
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 2 Dołączył: 9.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może warto poczytać o pozycjonowaniu ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
div class srodkowa powinna byc umieszczona miedzy lewa i prawa strona- w kodzie php a nie na koncu.
POD IE musisz zmniejszyc wartosci wymiarow- albo dodac dla IE wyjatki w css -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 11 Dołączył: 5.10.2008 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytałem o pozycjonowaniu na kurshtml.boo.pl i szczerze mówiąc nie rozumiem tego za bardzo. Ja mam ogólnie duży problem ze zrozumieniem css'a, ale coś potrafię zrobić. Z tym poradzić sobie nie mogę, więc proszę o pomoc innych. Ja mogę pisać różne skrypty logowania itp. w PHP, ale z szablonem strony zawsze miałem problemy. Wszystko przez css'a. Mogę na was liczyć ?
PS. Dzięki trucksweb zaraz looknę ![]() Ten post edytował lwc 12.10.2008, 08:53:08 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:29 |