![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Kiedys chcialem wyswietlic zarejestrowane osoby z podziałem na kobiety i mężczyzn [miniaturka fotki + nick] jesli: Fotki znajduja sie w tabeli fotki. Struktura: id - id fotki para - id wgrywajacego Tabela z userami to tabela users. Struktura: id - id usera login - login plec - plec 1-kobieta, 2-mezczyzna w zapytaniu: Kod $wynik = mysql_query("SELECT * FROM `users` ORDER BY `id` DESC LIMIT 8"); dopisalem Kod WHERE `plec`=1 i jest OK,teraz chce wyswietlic osoby z najwieksza srednia tez z podzialem na płec [miniaturka+nick+srednia] mam taki kod: Kod $zapytanie2=mysql_query("SELECT o.`para`, AVG(o.`ocena`) AS `srednia`, u.`login`, max(f.id) AS `fotka` FROM `oceny` o LEFT JOIN `users` u ON u.`id` = o.`para` LEFT JOIN `fotki` f ON f.`para` = o.`para` GROUP BY o.`para` ORDER BY `srednia` DESC LIMIT 6"); Tabela fotki: id - id fotki para - id wgrywajacego Tabela users: id - id usera login - login plec - plec 1-kobieta, 2-mezczyzna Tabela oceny: id - id ocen para - id osoby ktora otrzymala ocene oceniajacy - id osoby ktora ocenila ocena - ocena tutaj pewnie tez trzeba dopisac Kod WHERE `plec`=1 tylko nie wiem dokladnie w ktorym miejscu ;/pomozcie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:00 |