![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam pewną stronę. Jak zaloguję się na niej oczywiście na konto administratora i w url dopiszę do adresu np."/admin.php?adduser=asas" to przeniesie mnie od razu do panelu admina. Tak samo się stanie jeśli w innej zakładce wpisze cały adres do admina. Jednak jak próbuje tam przejść za pomocą curl
to wyskakuje, żebym się zalogował, pomimo, iż jestem zalogowany. Tak samo się dzieje jak próbuje użyć tego kodu
Na jakiej zasadzie działa to zabezpieczenie i jak je obejść, żebym mógł się dostawać do panelu admina przez kod php? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj do cURL obsługę cookies i wsio powinno byc ok
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 341 Pomógł: 1 Dołączył: 19.11.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Tak teraz wygląda kod. Jednak wyskakują takie błędy Cytat Warning: curl_setopt(): supplied argument is not a valid cURL handle resource in /home/xxx/domains/xxx.pl/public_html/rubin.php on line 3 Warning: curl_setopt(): supplied argument is not a valid cURL handle resource in /home/xxx/domains/xxx.pl/public_html/rubin.php on line 4 Warning: curl_setopt(): supplied argument is not a valid cURL handle resource in /home/xxx/domains/xxx.pl/public_html/rubin.php on line 6 Czym to może być spowodowane? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 5.01.2008 Skąd: Czwarty Świat Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Moim zdaniem, musisz logować się ponownie dlatego, że przeglądarka posiada inny ID sesji niż cURL w PHP. cURL działa jak osobna przeglądarka. file_get_contents() też. Zgadzam się z bełdziem, dodaj obsługę ciastek, ale mimo wszystko i tak będziesz musiał się zalogować. Pozdrawiam, Leo van Damon Ten post edytował leovandamon 11.10.2008, 13:01:48 |
|
|
![]()
|
|
A można jakoś zrobić, żeby za pomocą curl przejąć sesje z przeglądarki i użyć ją w kodzie? Istnieje inny sposób umożliwiając odtworzenie tej strony bez logowania tzn. jak użyje Kod PHP
to wiadomo, że włączy sie wszystko ładnie jeżeli wcześniej się zalogowałem a można jakoś podpiąć tą stronę http://xxx.pl/admin.php?mod=editusers&action=list pod moją inną bez żadnych ograniczeń, żeby wyciągła z niej kod html i np. zapisała a później bym sobie go odtworzył i wszystko ładnie by działało? Ten post edytował dark_root 11.10.2008, 17:31:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:46 |