![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--mariusz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Szukam już trochę czasu jakiegoś prostego kosza na zamówienia, który będzie prosty i zrozumiały dla powiedzmy początkujących pisarzy PHP (jak ja). I niestety nie udało mi się nic znaleźć, wszystkie napisane swoimi klasami i dość skomplikowane, jednym słowem ciężko zrozumiałe jak dla mnie, poszukuje czegoś prostego i w końcu wychodzę z inicjatywą, żeby z pomocą uczynnych i znających się na rzeczy forumowiczów napisać taki koszyk, który się przyda osobom podobnym do mnie ![]() Ok zaczynam
No i to kurcze, szczerze nie bardzo wiem co dalej zrobić, żeby np, móc usunąć daną rzecz z koszyka :/. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
taką rzecz jak koszyk powinieneś zaimplementować korzystając najlepiej z jakiejś bazy danych lub pliku tekstowego, struktura takiej bazy moze wygladac np tak: koszyk id -(int), autoincrement id_user (int) produkty id name lacznik id_produkt id_user generalnie tak to powinno wyglądać, czyli masz 3 tabele, przy pobieraniu sobie łączysz je i masz wszelkie dane:) Oczywiście przykładowo podałem strukturę, wszystko zależy... Wtedy w łatwy sposób będziesz mógł kasować czy też wyświetlać produkty danego użytkownika... Jak masz jakieś pytania, to pytaj. Pozdrawiam -------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
--mariusz-- |
![]()
|
Goście ![]() |
ale to wszystkie operacje dotyczące koszyka (dodawanie, usuwanie) ma przechowywać baza danych? a jak będzie opróżniana gdyż wydaje mi się ,że bardzo szybko by się zapełniła? ciężko mi coś z tego ogarnąć jeśli bym mógł prosić jakiś mini przykład naprowadzający bym był bardzo wdzięczny.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:55 |