![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wracam do tematu - bo nic w tej sprawiekonkretnego nie znalazłem, przeszukalem co mogłem i dal;ej jak nie wiem co robić tak nie wiem co robić
otóż jak wywoływana jest jako PIERWSZA procedura to nastepne zapytanie wywala się i jest błąd 2014 - jak na początku jest SELECT (łącznie z funkcją), UPDTAE, INSERT to wszystko gada ogólnie rzecz biorąc PIERWSZE ZAPYTANIE PO CALL WYWALA BŁĄD 2014 czemu i jak się tego pozbyć mam xamppa - czyli php coś koło 5.2 mysql 5, PDO - jak to w xamppie (co ciekawsze z pgplsql nie mialem takich problemów - może dlatego, że tam zapytanie nie zaczyna się od tego pieprzonego CALL) jedynym wyjściem jest łączenie z bazą po każdym zapytaniu, ale to jest trochę mało wydajne - i ogólnie rozwiązanie do niczego próbowałem znalezionych rozwiązań, ale nie działają - a coś takiego (nawet z tego forum)
powoduje taki rezultat Połączenie zostało zresetowane Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony jak będzie trzeba to oleje te całe procedury składowane i zrobie to standardowo po staremu - czyli zapytania w bazie, trochę wkurzyny jestem bo najpierw zrobiłem bazę, wszystko co trzeba - łacznie z zapytaniami (w funkcjach i procedurach) ucieszony, że teraz można takie coś podłączać gdzie bądź, bo napisanie CALL z argumentami jest prostsze niż SELECT z warunkami, a tutaj w PHP porażka taka jak to zrobić, żeby było dobrze ogólnie moja funkcja pytająca wygląda tak
potem się to dziedziczy w klasie zapytań i to działa, do czasu gdy po CALL następuje kolejne zapytanie do bazy danych może ktoś mi wyjaśnić, co i jak i dlaczego? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 07:44 |