![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
oto struktura tabel: users: id_user | login | ... ithems: id_ithem | id_user | ... foto: id_foto | id_ithem | ... doc: id_doc | id_ithem | ... teraz chcę pobrać wszystkie ithemy, do każdego wyświetlić login usera, ilość foto i ilość doc Moje zapytanie działające prawidłowo (ale nie mam ilości doc):
i teraz keidy robię coś takiego:
pokazuje głupoty. Błednie liczy ile_foto a ile_doc jest puste. Byc może to banał ale nie mogę sobie poradzić. Pozdr -------------------- awake
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eh. pomógłbym ale alfą i omegą nie jestem i nie lubei strzelać zapytaniami za to lubie przetestować zapytanie które podaje i wtedy jestem pewien że działa - do czego zmierzam : jeżeli chcesz dostać dobre zapytanie najlepiej dać strukture i wycinek bazy do testów wtedy takie osoby jak ja mogą sobie wrzucić to do bazy i odrazu zacząć testy ... bo tworzyć tabeli i danych dla każdego który prosi o pomoc, to mi się szczerze nei chce xP
Oczywiście są osoby które znają zapytania na blache i wiedzą co i jak i napsizą tobie 7 linijkowe zapytanie bez żadnego błędu ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
leniwcze
![]() problem rozwiązałem w ten sposób:
jeżeli ktoś mógłby mi wyjaśnić, czemu ten pierwszy sposób nie działa to bardzobym prosił. Pozdr -------------------- awake
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:42 |