![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-kruskal- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć. Mam na stronie 2 tabele jedna pod drugą. Muszą być one osobne, ponieważ każda jest w innym formularzu.
Komórki muszą dopasowywać swoją długość do tekstu w nich zawartego. No i tu jest problem, bo tabele mają tyle samo komórek i chcę, żeby odpowiednie komórki miały tą samą długość, bo normalny wygląd jest nieestetyczny. Da się to jakoś zapisać w CSS? Albo chociaż w javascript? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mozesz podac przyklad co chcesz uzyskac na rysunku.
dlugosc wiersza ma byc automatycznie do <td style="width:auto; albo width:100%"></td> jesli taka sama w obu tabelach to <td np. style="200px;"></td> w osobnym arkuszu css rowniez sie to da tak zrobic -------------------- |
|
|
-kruskal- |
![]()
|
Goście ![]() |
Przykład na 2 kolumnach. Komórki dopasowywują się do długości tekstu tzn mają atrybut white-space: nowrap;
1. tabela xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx yyyyyyyyyyyyyyyyy xxxxxxxxx yyyyyyyyyyyyyy xxxxxxxxxxxxxx yyyyyyyyyy 2.tabela xxxxxxx yy xxx yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy xxxxxx yyyyyyyyyyy Widać, że w 1 tabeli 1 kolumna będzie dłuższa niż 1 kolumna w 2 tabeli, bo mają różnej długości teksty wewnątrz. A ja chcę uzyskać efekt, żeby pierwsza kolumna z każdej tabeli miała taką samą długość, tzn w tym przypadku 1 kolumna w drugiej tabeli musiałaby się odpowiednio wydłużyć... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba oto Ci chodzi:
<style type="text/css"> td { width:50%; } </style> <body> <table width="400" border="1"> <tr><td colspan="2">Tabela 1</td></tr> <tr> <td>xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx</td> <td>yyyyyyyyyyyyyyyyy</td> </tr> <tr> <td>xxxxxxxxx</td> <td>yyyyyyyyyyyyyy</td> </tr> <tr><td colspan="2"></td></tr> <tr><td colspan="2">Tabela 2</td></tr> <tr> <td>xxxxxxx</td> <td>yy</td> </tr> <tr> <td>xxx</td> <td>yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy</td> </tr> </table> -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 20:10 |